Kuchnia fusion i drób
15 stycznia 2022 na FarmieBii
„Chcę pokazać, że w kuchni karnawałowej możliwe jest połączenie zdrowego umiaru i wyśmienitej zabawy smakami”
– Liliana Filipiak, szefowa kuchni
Pytania?
Szczegóły kursu
Pełną niespodzianek kulinarną przygodę przygotowała dla was Liliana Filipiak – szefowa kuchni, a na co dzień także trenerka żywienia, której pasja do gotowania stała się sposobem na życie. Tajniki kuchni poznawała dzięki samemu Kurtowi Schellerowi, a smaczku jej kulinarnej podróży dodał pobyt w Instytucie Paula Bocuse’a w Lyonie, gdzie pod okiem największych nauczyła się najbardziej nowoczesnych technik pracy z jedzeniem. To wszystko zaowocowało wieloma zwycięstwami na łódzkim Festiwalu Dobrego Smaku, a popularność przyniósł jej udział w pierwszej edycji kulinarnego show Top Chef. Dla was przygotowała autorskie menu, które zaskoczy nie tylko pomysłowością i różnorodnością smaków, ale także łatwością w przygotowaniu. Dzięki temu na najbliższym towarzyskim spotkaniu będziecie mogli zaserwować dania kuchni Fusion:
Przekąski:
• Pâté drobiowe z cydrem
• Surowa lasagne z nerkowcami
• Kurczak z sosem mojo verde
Danie główne:
• Indyk z jajem w koszulce i orientalną kukurydzą
Deser:
• Mus czekoladowy ze słonym karmelem i pianą palmową
Kuchnia fusion i drób
Prowadząca: Liliana Filipiak
15 stycznia 2022, Farma Bii
Janinów 6B, 95-060 Buczek
Zapisy na warsztaty:
lidia@farmabii.pl
603 605 605