Kuchnia fusion i drób 

15 stycznia 2022 na FarmieBii

„Chcę pokazać, że w kuchni karnawałowej możliwe jest połączenie zdrowego umiaru i wyśmienitej zabawy smakami”

– Liliana Filipiak, szefowa kuchni

Szczegóły kursu

Pełną niespodzianek kulinarną przygodę przygotowała dla was Liliana Filipiak – szefowa kuchni, a na co dzień także trenerka żywienia, której pasja do gotowania stała się sposobem na życie. Tajniki kuchni poznawała dzięki samemu Kurtowi Schellerowi, a smaczku jej kulinarnej podróży dodał pobyt w Instytucie Paula Bocuse’a w Lyonie, gdzie pod okiem największych nauczyła się najbardziej nowoczesnych technik pracy z jedzeniem. To wszystko zaowocowało wieloma zwycięstwami na łódzkim Festiwalu Dobrego Smaku, a popularność przyniósł jej udział w pierwszej edycji kulinarnego show Top Chef. Dla was przygotowała autorskie menu, które zaskoczy nie tylko pomysłowością i różnorodnością smaków, ale także łatwością w przygotowaniu. Dzięki temu na najbliższym towarzyskim spotkaniu będziecie mogli zaserwować dania kuchni Fusion:

Przekąski:

• Pâté drobiowe z cydrem

• Surowa lasagne z nerkowcami

• Kurczak z sosem mojo verde

Danie główne:

• Indyk z jajem w koszulce i orientalną kukurydzą

Deser:

• Mus czekoladowy ze słonym karmelem i pianą palmową

 

Kuchnia fusion i drób

Prowadząca: Liliana Filipiak

15 stycznia 2022, Farma Bii

Janinów 6B, 95-060 Buczek

 

Zapisy na warsztaty:

lidia@farmabii.pl

603 605 605

Korzystanie ze strony internetowej www.farmabii.pl oznacza akceptację warunków zawartych w polityce prywatności. W szczególności dotyczy to akceptacji przetwarzania i przechowywania danych osobowych zebranych za pomocą niniejszej Strony. Polityka prywatności dostępna TUTAJ.