Kulinarny coaching
z Davidem Gaboriaud

28 listopada 2020 na FarmieBii

Szczegóły kursu

Spotkanie będzie dotyczyło kuchni sezonowej, z twistem francuskim, ale bez ograniczeń.

Francuz, od kilku lat mieszkający w Polsce. Kucharz z zamiłowania. Pasjonat życia, kochający dobrą kuchnię, której tajniki poznawał dzięki swoim rodzicom, prowadzącym długie rozmowy o francuskiej sztuce kulinarnej. Organizator wielu warsztatów i imprez kulinarnych, propagator slow food - idei celebrowania posiłków i delektowania się jedzeniem. Zwolennik tradycyjnych, regionalnych produktów spożywczych. Swoją niespożytą energią i pasją zachęca innych do gotowania.

Blok I:

Przystawka: 

Ceviche z okonia, krwiste pomarańczy, koper włoski

 

Zupa: 

Bulion rybny z mulami

 

Danie główne: 

Gnudi (włoskie kluski), jarmuż, dynia, Gorgonzola, Pancetta

 

Blok II:

Danie kolacyjne: 

Kremowa polenta podana z kuleczkami z białej kiełbasy duszone w cydrze i grzyby z patelni (w wersji wege, będą różne rodzaje grzybów)

Deser: 

Tarta Tatin z jabłkami, karmel z soku z jabłek

 

Zapisy na warsztaty:

lidia@farmabii.pl

602777539