
Pytania?
Szczegóły kursu
Spotkanie będzie dotyczyło kuchni sezonowej, z twistem francuskim, ale bez ograniczeń.
Francuz, od kilku lat mieszkający w Polsce. Kucharz z zamiłowania. Pasjonat życia, kochający dobrą kuchnię, której tajniki poznawał dzięki swoim rodzicom, prowadzącym długie rozmowy o francuskiej sztuce kulinarnej. Organizator wielu warsztatów i imprez kulinarnych, propagator slow food - idei celebrowania posiłków i delektowania się jedzeniem. Zwolennik tradycyjnych, regionalnych produktów spożywczych. Swoją niespożytą energią i pasją zachęca innych do gotowania.
Blok I:
Przystawka:
Ceviche z okonia, krwiste pomarańczy, koper włoski
Zupa:
Bulion rybny z mulami
Danie główne:
Gnudi (włoskie kluski), jarmuż, dynia, Gorgonzola, Pancetta
Blok II:
Danie kolacyjne:
Kremowa polenta podana z kuleczkami z białej kiełbasy duszone w cydrze i grzyby z patelni (w wersji wege, będą różne rodzaje grzybów)
Deser:
Tarta Tatin z jabłkami, karmel z soku z jabłek
Zapisy na warsztaty:
lidia@farmabii.pl
602777539