Warsztaty z Magdą Klimczak (Dare To Cook)

31 lipca - 1 sierpnia 2020 na FarmieBii

Szczegóły kursu

Magda o sobie:

Mam na imię Magda. Mieszkam w Łodzi. Dzięki postawieniu na pasję w życiu, teraz robię to co kocham i dzięki czemu życie jest trochę bardziej znośne.

Zawsze lubiłam gotować, książki kucharskie łykałam jak beletrystykę, a z wakacji zamiast pamiątek zwoziłam przyprawy. W egzotycznych krajach wolałam iść na kurs gotowania niż nurkowania, ale nadal pracowałam w korporacji…

W 2013 r.do pracy w kuchni zatrudnił mnie Aleksander Baron i po dzień dzisiejszy jestem mu wdzięczna. Pracując na Solcu miałam okazję poznać wspaniałych ludzi, wielu bardzo zdolnych szefów kuchni i nauczyć się od podstaw pracy kucharza. Dzięki Aleksowi i jego wręcz wizjonerskiemu podejściu do jedzenia miałam okazję zetknąć się z produktami o jakich nie śniłam. Z dnia na dzień miałam możliwość poznać gatunki roślin, ryb czy rodzaje mięs z jakimi wcześniej się nie zetknęłam no i … podroby – wielka miłość Aleksa i moja od zjedzonych pierwszych jąder na maśle z rozmarynem.

W tym samym czasie co praca w kuchni postanowiłam zacząć pisać blog kulinarny, który wystartował 26 lutego 2013 r. i od tego czasu z zadziwiającą wręcz jak na siebie systematycznością staram się publikować na nim przepisy.

 

MENU:

DZIEŃ 1

- Grillowane ostrygi z masłem czosnkowym;

- Ceviche z pstrąga;

- Faszerowane kalmary w sosie z pieczonych pomidorów z anchovis i kaparami

POPOŁUDNIE

Warsztaty fotograficzne, więcej szczegółów wkrótce

 

WIECZÓR:

- Salacianka

- Kluski z bobem i miętą

Deser:

- Zapiekane owoce z koglem moglem cydrowym

 

DZIEŃ 2 

 

- Faszerowane kozim serem i ziołami kwiaty cukini

- Gazpacho lub krem z pieczonych pomidorów z nachos i limonkową salsą z awokado

- Carpaccio z tuńczyka z fenkułem i pomarańczami

POPOŁUDNIE:

Warsztaty fotograficzne

KOLACJA:

- Vitello tonnato z karczochami

- Domowa pasta z maślanym sosem i trufląz Istrii ( trufle mogę kupić i przywieźć z Istrii ;-)

Deser:

- Mini pavlove z brzoskwiniami macerowanymi w syropie z czarnego bzu i rozmarynem

 

Zapisy na warsztaty:

lidia@farmabii.pl

602777539