Wiosenne dania z mięsem w roli głównej

15 maja 2021 na FarmieBii

„Zależy mi na odczarowaniu mięsa, pokazaniu, że może być częścią nowoczesnego, wiosennego menu”

– Artur Kokoszka, szef kuchni

Szczegóły kursu


Na majową wycieczkę po wiosennych smakach z mięsem jako pełnoprawnym składnikiem, zabierze was Artur Kokoszka, szef kuchni i trener kulinarny, który zawodowo gotuje od 16 roku życia. Doświadczenie zdobywał w najlepszych warszawskich restauracjach i hotelach – wśród nich znajduje się na przykład Mielżyński i hotel Sheraton. Specjalizuje się w nowoczesnej interpretacji kuchni staropolskiej i połączeniach smaków zgodnie z porami roku. Dla was stworzył nowoczesne menu, odsłaniające wiosenne oblicze mięsa. Przyrządzone sezonowo, będzie ciekawą przygodą, którą z łatwością przeżyjecie także w swoim domu:

Zupa:

Bulion wołowy / pierożki won ton z mięsem / palona dymka / oliwa kolendrowa

Dania główne:

Wolno pieczony rostbef / boćwina / nowalijki / dressing francuski

Żebro/ ziemniak confit / bób w czosnku niedźwiedzim / sos na bazie Guinnessa

Deser:

Krem kataloński / agrest

 

Zapisy na warsztaty:

lidia@farmabii.pl

603 605 605