Wielkanoc po polsku
9 kwietnia 2022 na FarmieBii
"Pokażę Wam, że nawet tradycyjne polskie potrawy wielkanocne mogą zaskoczyć"
Marcin Kaczmarek-Pielin | szef kuchni
Pytania?
Szczegóły kursu
Wielkanocna kuchnia polska ma wiele do zaoferowania, a jej bogactwo przybliży wam Marcin Kaczmarek-Pielin, kucharz i kreator kulinarny. Jego misją jest uświadamianie ludzi co do pochodzenia i metod pozyskiwania produktów, które trafiają na talerze. Uwielbia smaki całego świata, ale pozostaje wierny kuchni polskiej i jej produktom. Sam tworzy pieczywo rzemieślnicze pod szyldem Bread Morning by Pielin. Podczas warsztatów nauczy was przystępnych, ale gwarantujących efekt „wow” receptur, które z łatwością odtworzycie we własnej kuchni i z dumą zaserwujcie na świątecznym stole.
Menu:
Przystawka: Krokiety w panko z grzybami, tymiankiem i kapustą i majonezem chrzanowym
Zupa: Żur na zakwasie i kiszonej kaszy gryczanej
Danie główne: Roladki drobiowe z morelami i orzechami
Deser: Baba piaskowa z kwiatami lawendy na waniliowym sosie
Wielkanoc po polsku
Prowadzący: Marcin Kaczmarek-Pielin | szef kuchni
9 kwietnia 2022 godz.12.00, Farma Bii
Janinów 6B, 95-060 Buczek
Koszt udziału w warsztatach wynosi:
• 370 zł / osoba nocująca na Farmie Bii
• 470 zł / osoba, która nie nocuje na Farmie Bii
Zapisy na warsztaty:
603 605 605