Wielkanoc po polsku

9 kwietnia 2022 na FarmieBii

"Pokażę Wam, że nawet tradycyjne polskie potrawy wielkanocne mogą zaskoczyć"

Marcin Kaczmarek-Pielin | szef kuchni

Szczegóły kursu

Wielkanocna kuchnia polska ma wiele do zaoferowania, a jej bogactwo przybliży wam Marcin Kaczmarek-Pielin, kucharz i kreator kulinarny. Jego misją jest uświadamianie ludzi co do pochodzenia i metod pozyskiwania produktów, które trafiają na talerze. Uwielbia smaki całego świata, ale pozostaje wierny kuchni polskiej i jej produktom. Sam tworzy pieczywo rzemieślnicze pod szyldem Bread Morning by Pielin. Podczas warsztatów nauczy was przystępnych, ale gwarantujących efekt „wow” receptur, które z łatwością odtworzycie we własnej kuchni i z dumą zaserwujcie na świątecznym stole.

 

Menu:

Przystawka: Krokiety w panko z grzybami, tymiankiem i kapustą i majonezem chrzanowym

Zupa: Żur na zakwasie i kiszonej kaszy gryczanej

Danie główne: Roladki drobiowe z morelami i orzechami 

Deser: Baba piaskowa z kwiatami lawendy na waniliowym sosie

 

Wielkanoc po polsku

Prowadzący: Marcin Kaczmarek-Pielin | szef kuchni

9 kwietnia 2022 godz.12.00, Farma Bii

Janinów 6B, 95-060 Buczek

Koszt udziału w warsztatach wynosi:

• 370 zł / osoba nocująca na Farmie Bii

• 470 zł / osoba, która nie nocuje na Farmie Bii

Zapisy na warsztaty:

lidia@farmabii.pl

603 605 605 

 

Korzystanie ze strony internetowej www.farmabii.pl oznacza akceptację warunków zawartych w polityce prywatności. W szczególności dotyczy to akceptacji przetwarzania i przechowywania danych osobowych zebranych za pomocą niniejszej Strony. Polityka prywatności dostępna TUTAJ.