Kursy gotowania

Image

Warsztaty z Magdą Klimczak (Dare To Cook)

31 lipca - 1 sierpnia 2020 |
W 2013 r.do pracy w kuchni zatrudnił mnie Aleksander Baron i po dzień dzisiejszy jestem mu wdzięczna. Pracując na Solcu miałam okazję poznać wspaniałych ludzi, wielu bardzo zdolnych szefów kuchni i nauczyć się od podstaw pracy kucharza. Dzięki Aleksowi i jego wręcz wizjonerskiemu podejściu do jedzenia miałam okazję zetknąć się z produktami o jakich nie śniłam. Z dnia na dzień miałam możliwość poznać gatunki roślin, ryb czy rodzaje mięs z jakimi wcześniej się nie zetknęłam no i … podroby – wielka miłość Aleksa i moja od zjedzonych pierwszych jąder na maśle z rozmarynem.

Image

Warsztaty z Bartkiem Kieżunem

21 i 22 sierpnia 2020 | 
Bartek Kieżun – specjalista w zakresie kuchni śródziemnomorskich, dziennikarz i bloger kulinarny, podróżnik, fotograf. Z wykształcenia antropolog kultury, z zamiłowania kucharz. Miłośnik książek, nie tylko kulinarnych. Stale współpracuje z Magazynem KUKBUK i portalem Wirtualna Polska. Publikuje również w m.in.: magazynie Podróże, Twój Styl i kwartalniku Wino.

Image

Warsztaty z Davidem Gaboriaud

18 i 19 września 2020 |

Warsztaty będą dotyczyły kuchni sezonowej, z twistem francuskim, ale bez ograniczeń.

Francuz, od kilku lat mieszkający w Polsce. Kucharz z zamiłowania. Pasjonat życia, kochający dobrą kuchnię, której tajniki poznawał dzięki swoim rodzicom, prowadzącym długie rozmowy o francuskiej sztuce kulinarnej. Organizator wielu warsztatów i imprez kulinarnych, propagator slow food - idei celebrowania posiłków i delektowania się jedzeniem. Zwolennik tradycyjnych, regionalnych produktów spożywczych. Swoją niespożytą energią i pasją zachęca innych do gotowania.