Warsztaty

Cena za udział w warsztatach kulinarnych:

dla gości z zarezerwowanym noclegiem

dla osób bez rezerwacji noclegu 

370 zł

470 zł

Sezon na: Leśne skarby

Ewa Michalska

24.09. godz. 12:00
Farma Bii / Janinów
  1. Welcome drink - świerkowe prosecco 
  2. Amuse Bouche - spring rolls z dziczyzną/ majonez jałowcowy
  3. Przystawka -  Sałatka z pieczonej dyni / hummus z nerkowców/ salsa verde/ puder z borowika 
  4. Danie główne - domowe cannelloni z kurkami/ emulsja ziołowa/ orzeszki pinii/ żółtko 
  5. Deser - sosnowe tiramisu

Sezon na: Wege jesień

Dominika Targosz

01.10. godz. 12:00
Farma Bii / Janinów

1. Zupa: indyjska tamaryndowa zupa rasam
2. Przystawka: ziemniaczane podpłomyki i colesław z jarmużu z jabłkiem i karmelizowanymi orzechami włoskimi
3. Danie główne: dyniowe kopytka z kremowym sosem miso i leśnymi grzybami
4. Deser: śliwki z korzenną kruszonką

Kuchnia świata: Francuskie ciasteczka słodkie i wytrawne

Asia Banad / Posypane

29.10. godz. 12:00
Farma Bii / Janinów

1. Mini tarty z ganaszem czekoladowym i malinami
2. Idealne eklery z curdem mango-marakuja i bezą
3. Gourges (wytrawne ptysie) z kremem gorgonzola/gruszka/orzech włoski
4. Mini Croque Monsieur z chrupiącym Gruyere I reliszem żurawinowym 

Sezon na: Świąteczne ciasta i ciasteczka

Asia Banad / Posypane

19.11. godz.12:00
Farma Bii / Janinów

1. Ekspresowe, lukrowane pierniczki
2. Cantuccini kawowe z orzechami laskowymi i czekoladą
3. Tarta cytrynowa z lawendową bezą
4. Czekoladowy sernik baskijski z sosem z owoców leśnych i cynamonową śmietanką

Sezon na: Święta ze smakiem!

Ewa Michalska

26.11. godz. 12:00
Farma Bii / Janinów

1. Welcome drink - grzany imbirowy Aperol
2. Amuse Bouche - śledź z małżami/ tempura/ majonez chilli
3. Przystawka - carpaccio z pieczonej wieprzowiny/ korzenne przyprawy/ sos z wędzonych ryb.
4. Danie główne - wellington z pieczonego buraka/ sos grzane wino/ palona brukselka
5. Deser - piernikowa rolada/ słony karmel/ wiśnie/ czekolada 

Sezon na: Party finger food. Mini forma, maksimum smaku.

Ewa Michalska

3.12. godz. 12:00
Farma Bii / Janinów

1. Przekąski orientalne

• Dim - sum z tofu/ kolendra/ bonito 
• Tatar z łososia/ kalarepa/ dressing orientalny 

2. Przekąski śródziemnomorskie 

• Jagnięce spring rolls/  ziołowe tzatziki/ orzechy
• Arrancinii serowe/ aioli czosnkowe/ szynka prosciutto   

3. Przekąski fusion 

• Ceviche z krewetek/ salsa mango/ mus z awokado 
• Mini tarta/ marmolada z cebuli/ gorgonzola