Warsztaty
Cena za udział w warsztatach kulinarnych / sezon 2025:
dla osób dorosłych regularne warsztaty: 390zł / wybrane warsztaty PREMIUM: 550zł
(w przypadku realizacji voucherów podczas płatności za warsztaty premium voucherów obowiązuje dopłata do pełnej kwoty 550zł)
udział dzieci do 15 r.ż: 150 zł
Szkoła gotowania Farma Bii
Przyjedź, spróbuj, przekonaj się, że kultura kulinarna ma różne oblicza!
- Wszystkie warsztaty odbywają się w soboty od godz. 12.00 do 15.00.
- Szkolenia PREMIUM trwaja dłużej, wówczas koszt warsztatów to 550zł. W przypadku realizacji vouchera do płatności za warsztaty premium, obowiązuje dopłata różnicy 160zł.
- Proponowane dania mięsne są możliwe do przygotowania w wersji wege - uczestniów prosimy o zgłoszenie nam takiej informacji min. 3 dni przez warsztatami.
Aby wykupić udział w warsztatach prosimy o zgłoszenie mailowe: kontakt@farmabii.pl
Czerwiec
Wiosenny comfort food
brak miejsc
Ewa Michalska
20.06.2025 godz. 12:00
Farma Bii / Janinów
- Chrupiące krokiety z młodych ziemniaków i wędzonego łososia, domowy majonez "cezar"
- Polska "bruschetta" na parmezanowej chałce, z musem z regionalnych serów i grillowanych szparagów
- Letnia sałatka z kalarepy i jabłka z dressingiem z prażonego ryżu, chrupiący naleśnik ziołowy, grillowane krewetki
- Tymiankowy sernik czekoladowy "ekspresowy" z truskawkami i kwiatem czarnego bzu
Wrzesień
Steak&etc * warsztaty PREMIUM
brak miejsc
Piotr Strzelczyk
13.09.2025 godz. 12:00-16.00
Farma Bii / Janinów
cena 550zł / osoba
cena 550zł / osoba
Steak ribeye z grilla / sos jałowcowy / frytki z batata / grillowane warzywa
Steak z polędwicy wołowej (tzw. Fillet mignon) / sos bearnaise / fondant ziemniaczany / karmelizowane warzywa
T-bone steak z grilla / sos gorgonzola / konfetowane pomidory / ziemniaki pieczone( Jacket Potato)
Tatar z polędwicy wołowej / majonez grzybowy / marynowane maślaki / pikle / żółtko / szalotka/ razowiec
Francuska jesień
Zapisy: kontakt@farmabii.pl
Magda Klimczak
20.09.2025 godz. 12:00
Farma Bii / Janinów
Stek z sezonowanego antrykotu z sosem cafe de paris (wersja wege- stek z kalafiora)
Sałatka z pieczonych papryk ze straciatellą, pangratatto i dressingiem ziołowym
Domowe pappardelle z prawdziwkami w sosie na bazie białego wina
Grillowane brzoskwienie na kremie różanym z pieczoną białą czekoladą
Jesień w wydaniu fine dining
Zapisy: kontakt@farmabii.pl
Ewa Michalska
27.09.2025 godz. 12:00
Farma Bii / Janinów
Chrupiące croquette z pieczonego ziemniaka z mozzarelą, aioli z pieczonym czosnkiem
Tost krewetkowy/ grillowana sałatka rzymska
Jesienna kremowa zupa dyniowa inaczej - z pieczonymi pomidorami, orzechami i chipem z parmezanu
Kremowy sernik korzenno-czekoladowy z karmelizowanymi śliwkami
Październik
Niedziela z Kuchnią Meksykańską
Zapisy: kontakt@farmabii.pl
Piotr Strzelczyk
NIEDZIELA
05.10.2025 godz. 12:00
Farma Bii / Janinów
Przystawka : Chrupiąca quesadilla z szarpanym kurczakiem w pikantnym sosie pomidorowym adobo
Zupa : Meksykańska zupa fasolowa frijoles charros z wieprzowiną
Danie główne : Chilli con carne z chipsami serowymi
Deser : Meksykańskie churros z czekoladąowina, kurczak lub baranina) serwowane z pitą, sosem tzatziki i warzywami.
Kuchnia Grecka
Zapisy: kontakt@farmabii.pl
Petar Simć
11.10.2025 godz. 12:00
Farma Bii / Janinów
Μελιτζανοσαλάτα (Melitzanosalata)
Pasta z pieczonych bakłażanów z oliwą z oliwek, czosnkiem, cytryną i przyprawami. Podawana jako przystawka z pitą lub chlebem.Σουβλάκι με πίτα και τζατζίκι (Souvlaki me pita kai tzatziki)
Grillowane szaszłyki z mięsa (wieprzowina, kurczak lub baranina) serwowane z pitą, sosem tzatziki i warzywami.Σαραγλί (Saragli)
Rolowana wersja baklawy z ciasta filo, wypełniona orzechami i nasączona słodkim syropem. Chrupiący, słodki deser.Γαρίδες σαγανάκι με φέτα (Garídes saganáki me féta)
Krewetki w sosie pomidorowym z czosnkiem, cebulą i ziołami, zapiekane z serem feta.
Kuchnia Francuska
Zapisy: kontakt@farmabii.pl
Piotr Strzelczyk
18.10.2025 godz. 12:00
Farma Bii / Janinów
Sałatka nicejska - grillowany tuńczyk / anchois / sałata rzymska / szalotka / fasolka szparagowa / pomidor cherry / jajko /oliwa cytrynowa
Potage parmentier - zupa porowo-ziemniaczana / chrust z boczku / siekany szczypiorek
Coq au vin - kurczak w czerwonym winie / ziemniaki noisette
Fondant czekoladowy / mus truskawkowy / lody waniliowe
Kuchnia Azjatycka
Zapisy: kontakt@farmabii.pl
Radek Piwowar
25.10.2025 godz. 12:00
Farma Bii / Janinów
- Miso Shiru (z łososiem lub wersja wege) - klasyczna japońska zupa na bazie pasty miso z algami morskimi i szczypiorkiem
- Sałatka Wakame Nonuta z algami morskimi i świeżym ogórkiem z sosem sezamowym
- Tofu Teriaki ze świeżą dymką
- Sushi set: Futomaki/ Uramaki ( california roll )/ Hosomaki
Listopad
Włoskie sery * warsztaty PREMIUM
Zapisy: kontakt@farmabii.pl
Bianka Mozarella
08.11.2025 godz. 12:00-16.00
Farma Bii / Janinów
cena 550zł / osoba
cena 550zł / osoba
Pokaz i nauka robienia włoskich serów! A oprócz tego doskonałe manu:
- Sałatka z radicchio i buraków z burratą
- Apulijska focaccia z pomidorkami i stracciatellą - sami zrobimy ciasto i pieczemy focaccie
- Risotto z dynią i wędzoną scamorzą
- Tiramisu
Kuchnia Śródziemnomorska
Zapisy: kontakt@farmabii.pl
Andrea Scarantino
15.11.2025 godz. 12:00
Farma Bii / Janinów
Menu wkrótce
Niedziela z Kuchnią Włoską: Sycylia!
Zapisy: kontakt@farmabii.pl
Nico Palladini
NIEDZIELA
23.11.2025 godz. 12:00
Farma Bii / Janinów
- Arancini siciliani - kulki ryżowe pełne szafranu i wyjątkowego farszu
- Caponata siciliana - sycylijski specjał warzywny z bakłażana, pomidorów i selera naciowego z dodatkiem zielonych oliwek i kaparów
- Casarecce al pesto alla siciliana - makaron z typowymi dla tego wspaniałego regionu składnikami: pomidorami, ricottą, orzeszkami pinii i mnóstwem bazylii, które razem tworzą danie pełne kolorów i smaków.
- Biscotti Pizzicotti alle mandorle - prosto z Sycylii te pyszne wypieki migdałowe, których nazwa wzięła się od sposobu, w jaki są „szczypane” w celu uzyskania typowego nieregularnego kształtu
Kuchnia Azjatycka
Zapisy: kontakt@farmabii.pl
Bartosz Snecz Dębskii
29.11.2025 godz. 12:00
Farma Bii / Janinów
- Tom Yum Gong – klasyczna tajska zupa o wyrazistym, pikantno-kwaśnym smaku
- Kimchi Jjigae – klasyczny koreański gulasz, który rozgrzewa głębią smaku i ostrością fermentowanego Kimchi
- Pad Kee Mao – znane także jako „drunken noodles”, to jedno z najbardziej aromatycznych dań ulicznej kuchni Tajlandii
- Ryż z mlekiem kokosowym i duszonym imbirem – delikatny ryż gotowany na mleku kokosowym, podawany na ciepło z duszonym imbirem w syropie z brązowego cukru i limonki
Grudzień
Steak&etc * warsztaty PREMIUM
Zapisy: kontakt@farmabii.pl
Piotr Strzelczyk
06.12.2025 godz. 12:00
Farma Bii / Janinów
cena 550zł / osoba
cena 550zł / osoba
- Steak ribeye z grilla / sos jałowcowy / frytki z batata / grillowane warzywa
- Steak z polędwicy wołowej (tzw. Fillet mignon) / sos bearnaise / fondant ziemniaczany / karmelizowane warzywa
- T-bone steak z grilla / sos gorgonzola / konfetowane pomidory / ziemniaki pieczone( Jacket Potato)
- Tatar z polędwicy wołowej / majonez grzybowy / marynowane maślaki / pikle / żółtko / szalotka/ razowiec
Świąteczne variétés
Zapisy: kontakt@farmabii.pl
Ewa Michalska
13.12.2025 godz. 12:00
Farma Bii / Janinów
- Bruschetta z palonym śledziem i salsa z ogórka kiszonego
- Krokiety Supreme z karmelizowana kapustą kiszoną i orzechami, sos na bazie dojrzewających serów
- Pierogi z wędzonym łososiem i makiem / palone masło cytrynowe/
- Piernikowe tiramisu czarną porzeczką