Warsztaty
Cena za udział w warsztatach kulinarnych / sezon 2025:
dla osób dorosłych
dzieci powyżej 10 r.ż.
390 zł
150 zł
WARSZTATY KULINARNE NA ROK 2025
Sobota
godz. 12:00 - 15.00
Farma Bii / Janinów
Zapraszamy na nowy sezon warsztatów kulinarnych! Będziemy poznawać nowe dania, nowe produkty i sposoby łączenia smaków!
Przygotowaliśmy propozycję dla profesjonalistów i amatorów - przyjedź, spróbuj, przekonaj się, że kultura kulinarna ma różne oblicza;)
Zapisz się na nasz newsletter - poinformujemy Cię o nowych terminach warsztatów.
Wszystkie warsztaty odbywają się w soboty od godz. 12.00 do 15.00. Proponowane dania mięsne są możliwe do przygotowania w wersji wege - uczestniów prosimy o zgłoszenie nam takiej informacji min. 3 dni przez warsztatami.
Aby wykupić udział w warsztatach prosimy o wysyłke zapytania na adres: kontakt@farmabii.pl
W roli głównej: finger foods
Artur Kokoszka
11.01.2025 / godz. 12:00
Farma Bii / Janinów
- Krokiety z boczniakami/przyprawą korzenną/ pomarańczą i marynowaną śliwką
- Sałata rzymska baby/ tuńczyk confit/ kapary/ parmezan/gremolata/jajko
- Tuńczyk tataki/ mayo wasabi/ prażone panco/ piklowany ogórek/ lichi
- Samosy z karmelizowaną kapustą i sosem muślinowym
- Mini tarta tatin z gruszką i palonym masłem z wanilią
Kuchnia Norweska
Piotr Strzelczyk
18.01.2025 /godz. 12:00
Farma Bii / Janinów
- Tradisjonell norsk sild / tradycyjny śledź po norwesku)
- Norsk potetsuppe med laks og caviar / norweska zupa ziemniaczana z łososiem i kawiorem
- Kjøttkaker med ertepuré / pulpeciki mięsne (wieprzowe) z puree z groszku
- Tilslørte bondepiker / norweski deser jabłkowy
Kuchnia bałkańska
Mariusz Sawicki
25.01.2025 godz. 12:00
Farma Bii / Janinów
- Przystawka: pieczona dynia z karmelizowanymi śliwkami i prażonymi orzechami oraz miksem ziół oraz ziołowym majonezem
- Zupa: bałkańska zupa z bakłażanem i papryką
- Danie główne: Bałkański cevapcici z sosem ajwar, sałatą rzymską, pieczonymi warzywami (wersja wege z halloumi)
- Deser: baclava z ciasta filo z miodem i orzechami.
W roli głównej: Street food all’Italiana
Nico Palladini
01.02.2025. godz. 12:00
Farma Bii / Janinów
- Panelle z Palermo - placuszki z mąki z ciecierzycy podawane w miękkiej bułce
- Parigina - neapolitańska alternatywa dla pizzetty
- Rustici leccesi - krążki pachnącego ciasta francuskiego z nadzieniem z beszamelu, pomidorów i mozzarelli
- Zippulas - słodka przekąska z Sardynii
W roli głównej: steak&etc
Piotr Strzelczyk
08.02.2025 godz. 12:00
Farma Bii / Janinów
- Steak ribeye z grilla / sos jałowcowy / frytki z batata / grillowane warzywa
- Steak z polędwicy wołowej (tzw. Fillet mignon) / sos bearnaise / fondant ziemniaczany / karmelizowane warzywa
- T-bone steak z grilla / sos gorgonzola / konfetowane pomidory / ziemniaki pieczone( Jacket Potato)
- Tatar z polędwicy wołowej / majonez grzybowy / marynowane maślaki / pikle / żółtko / szalotka/ razowiec
W roli głównej: ryby i owoce morza
Artur Kokoszka
15.02.2025. godz. 12:00
Farma Bii / Janinów
- Przystawka: pstrąg wędzony/ chipsy ziemniaczane/ espuma chrzanowa/ gruszki
- Zupa: bisque z krewetek/ kalmary/ dorsz/ zioła
- Danie główne: troć / maślanka/rzymska grillowana/ szczypiorek/ limonka confit/zioła
- Deser: tarta tatin z porem/ kiszony por/cavior/ palone masło
Kuchnia Azjatycka
Michał Szarnecki
22.02.2025. godz. 12:00
Farma Bii / Janinów
- Sataye z kurczaka/sos orzechowy/imbir
- Tajska sałata z grilowaną wołowiną
- Massaman curry / kurczak/ mleko kokosowe/kafir/kardamon
- Kokosowy ryż z mango
W roli głównej: śniadanie
Jakub Sobczak
01.03.2025. godz. 12:00
Farma Bii / Janinów
- Bułki śniadaniowe z pastą jajeczną i ostrą papryczką, wędzonym łososiem i awokado
- Poranna zupa mocy z kaszy jaglanej i jabłka
- Jajka poche na tartince z chleba pszennego z kaszanką, domowymi piklami, karmelizowaną cebulą i majonezem
- Gofr z polewą karmelową o smaku Baileys, kremem z kaszy gryczanej, popcorn z kaszy
Kuchnia Włoska na Dzień Kobiet
Andrea Scarantino
08.03.2025. godz. 12:00
Farma Bii / Janinów
- Gambero rosso sicilia - Czerwone krewetki sycylijskie w krewetkowym bisque
- Ostrygi Rockefeller - Ostrygi wypełnione zapieczonym nadzieniem z pora, szpinaku, anchovis, bułki tartej i tartego parmezanu, a wszystko to aromatyzowane natką pietruszki i skórką z cytryny
- Risotto zafferano con tartara di gamberi - szafranowe risotto z cytrusowym tatarem z krewetek
- Tortino di cioccolato con crema di pistacchio- fondant czekoladowy na kremie pistacjowym
Kuchnia Francuska
Piotr Strzelczyk
15.03.2025. godz. 12:00
Farma Bii / Janinów
- Sałatka nicejska - grillowany tuńczyk / anchois / sałata rzymska / szalotka / fasolka szparagowa / pomidor cherry / jajko /oliwa cytrynowa
- Potage parmentier - zupa porowo-ziemniaczana / chrust z boczku / siekany szczypiorek
- Coq au vin - kurczak w czerwonym winie / ziemniaki noisette
- Fondant czekoladowy / mus truskawkowy / lody waniliowe
Kuchnia Śródziemnomorska
Nico Palladini22.03.2025 godz. 12:00
Farma Bii / Janinów
- Tapenade (krem oliwkowy-kaparowy) – Francja
- Stracciatella alla romana - klasyczna zupa rzymski - Włochy
- Pieczona dorada w solnej skorupie – Chorwacja
- Cygara z pasty filo i pistacja – Czarnogóra
Kuchnia Japońska
Radosław Piwowar
29.03.2025 godz. 12:00
Farma Bii / Janinów
- Tempura z krewetek lub warzywna z sosem spice majo
- Zupa tempura udon na klasycznym japońskim bulionie dashi, krewetkami i warzywami w chrupiącej tempurze, olejem chili i sicimi togarashi
- Sushi set: Sushi nigiri / Futomaki
- Sushi set: Hosomaki / Temaki
OSTATNIE MIEJSCA NA WARSZTATY W ROKU 2024:
Meksykańska fiesta
Jan Kiliański
21.12.2024 / godz. 12:00
Farma Bii / Janinów
- ceviche z dorsza z pieczonym batatem, kolendrą i cancha
- sopa de tortilla - zupa z mięsem wołowym i kukurydzianą tortillą
- łosoś w liściach bananowca z salsą ananasową i tortillą kukurydzianą
- cisto kukurydziane z dulce de leche