Warsztaty
Cena za udział w warsztatach kulinarnych:
dla gości z zarezerwowanym noclegiem
dla osób bez rezerwacji noclegu
370 zł
470 zł
Wielkanoc ze smakiem: Warsztaty z Larą Gessler!
Lara Gessler & Artur Kokoszka
18.03. godz. 12:00
Farma Bii / Janinów
Wielkanocny stół to miejsce, gdzie królują faszerowane jajka, żurek na zakwasie i pieczone serniki. Choć lubimy jeść je w tradycyjnej odsłonie, równie chętnie tworzymy ich nowoczesne wersje.
W tej odsłonie warsztatów kulinarnych, Lara Gessler - polska restauratorka, osobowość telewizyjna oraz autorka książek kucharskich: "Słodki zielnik" oraz "Orzechy i pestki" - zaproponuje nam swoje autorskie przepisy na udane Święta!
Razem z Arturem Kokoszka, szefem kuchni Farma Bii, podpowiedzą jak wyczarować świąteczny stół w nieco innym wydaniu!
- Przystawka: Jajka faszerowane
- Zupa: Krem z palonego ziemniaka z chrzanem
- Danie główne: Rolada z perliczki/ gołąbki z kaszy jęczmiennej/ sos bordelaise
- Deser: Sernik baskijski z kozim serem i mazurek kajmakowo różany
Wiosenne superfood - kuchnia w zgodzie z naturą!
Ewa Michalska13.05. godz. 12:00
Farma Bii / Janinów
Wiosna rozpieszcza nas słoncem, zapachami i nowalijkami! To czas, który sprzyja kreatywności w kuchni, odkrywaniu nowych smaków i łączenia nieoczywistych produktów.
Świeże, soczyste, aromatyczne truskawki, ziemniaki, szparagi! Sezon w pełni!
- Przystawka - młode ziemniaki w panko/ wędzony twaróg/ musztarda francuska/ zioła
- Przystawka- szparagi/chałka/ sos holenderski z czosnkiem niedźwiedzim/ posypka pistacjowa
- Danie główne -welligton z łososia/ kremowy szpinak/ suszone pomidory
- Deser - napoleonka z mascarpone/ truskawki marynowane w rumie/ werbena cytrynowa
Wypieki z pieca na słodko i słono
Artur Kokoszka
20.05. godz. 12:00
Farma Bii / Janinów
Te wyjątkowe warsztaty, które poprowadzi Artur Kokoszka, szef kuchni Farmy Bii, to doskonała okazja do poznania kilku technik przygotowania pysznych wypieków w piecu. Poznamy sposób na idealne ciasta do pizzy, przepis na puszystą focaccię i słodkie bułeczki.
Zapraszamy wszystkich, którzy chcą się dobrze bawić!
- przygotowywanie ciasta do pizzy
- przygotowywanie dodatków do pizzy
- robienie i pieczenie pizzy
- przygotowywanie bułek na słodko w piecu do pizzy
- focaccia z pieca do pizzy na słodko i słono
Zielony maj - święto Mamy!
Ewa Michalska27.05. godz. 12:00
Farma Bii / Janinów
Z okazji Dnia Mamy prowadząca warsztaty Ewa Michalska przygotowała dla was wyjątkowe menu kulinarne, z którego możecie korzystać zawsze, kiedy jest czas do świętowania!
Dużo warzyw, aromatyczne połączenie smaków, świeże szparagi... Uczta dla oka i zmysłów, którą wspólnie będziecie mogli przygotować.
- Amuse bouche- wiosenny koktajl z krewetek/ awokado w tempurze/ młode listki sałat
- Przystawka- warzywne kotlety mielone/ ser dojrzewający / sos z młodej cebulki i czosnku
- Danie główne-ziołowe gnocchi z pieczonych ziemniaków/ kozi ser/ szparagi na palonym maśle
- Deser- tiramisu ze słonym karmelem/ maliny marynowane w likierze baileys
Kuchnie świata: Tajlandia od podstaw!
Artur Kokoszka
10.06. godz. 12:00
Farma Bii / Janinów
Każdy, kto miał okazję choć raz doświadczyć bogactwa smaków, różnorodności przypraw, słodkich i pikantnych nut oraz jedynych w swoim rodzaju receptur – podczas tych warsztatów znajdzie to, czego poszukują smakosze orientu.
Warsztaty przygotowane z myślą o wszystkich, którzy chcą poznać sekrety kuchni tajskiej i bez obaw przygotować swoje ulubione dania!
- Przystawka: Sałatka nom su hao z kalarepą, limonką i chilli
- Zupa: Laksa z krewetkami tygrysimi
- Danie główne: Pad Thai z warzywami lub tofu i krewetkami lub kurczakiem
- Deser: Mango sticky rice
Kuchnie świata: Hiszpańskie fusion dla koneserów!
Miłosz Cichoń
24.06. godz. 12:00
Farma Bii / Janinów
Ostatnie warsztaty przed wakacjami przygotowaliśmy z myślą o koneserach kuchni hiszpańskiej - będziemy smakować dania, których wyrafinowana kompozycja zadowoli najdelikatniejsze podniebienia!
- Gazpacho arbuzowe z wędzonym łososiem i bazylią
- Szparagi zapiekane pod beszamelem z szynką Serrano, jajkiem przepiórczym i serem Manchego
- Paella Marisco- hiszpański ryż na bulionie rybno- szafranowym z owocami morza
- Torrijas- bagietka z kremem katalońskim z serem pleśniowym i karmelizowanym rabarbarem