Warsztaty

Cena za udział w warsztatach kulinarnych:

dla gości z zarezerwowanym noclegiem

dla osób bez rezerwacji noclegu 

370 zł

470 zł

NOWY SEZON WARSZTATÓW KULINARNYCH 

Sobota 

godz. 12:00 - 15.00 
Farma Bii / Janinów

Już od września zapraszamy na nowy sezon warsztatów kulinarnych! Będziemy poznawać nowe dania, nowe produkty i sposoby łączenia smaków!

Przygotowaliśmy propozycję dla profesjonalistów i amatorów - przyjedź, spróbuj, przekonaj się, że kultura kulinarna ma różne oblicza;)

Zapisz się na nasz newsletter - poinformujemy Cię o nowych terminach  warsztatów. 

Idziemy w las! Będzie dziko!

Ewa Michalska

30.09. godz. 12:00 
Farma Bii / Janinów
  • Amuse bouche - Smażona chałka/ kurki/ sos estragonowy
  • Przystawka - Tatar z pstrąga aromatyzowany świerkiem/ kalarepa/ domowy majonez 
  • Danie główne - Pielmieni z dzikiem/ sos grzybowy/ jałowiec 
  • Deser -  Tiramisu sosnowe z chrobotkiem w czekoladzie 

Fine dining na kolację

Arkadiusz Płoński

7.10. godz. 12:00 
Farma Bii / Janinów
  •  Przystawka - Ekologiczny pomidor podany z krwawa mary karmelizowane nerkowce i kwiaty ogórecznika
  • Zupa - Krem z pieczonych warzyw korzeniowych z palona białą czekoladą 
  • Danie główne - Ravioli barwione atramentem z kałamarnicy faszerowane owocami morza w sosie winno maślanym i prażonym czosnkiem
  • Deser - Dekonstrukcja klasycznego Tiramisu z temperowana gorzką czekoladą

Od Tajlandii po Japonię - kuchnia Dalekiego Wschodu

Bartosz Snecz Dębski

21.10. godz. 12:00 
Farma Bii / Janinów
  • Tom Yum Goong - słodko-kwaśno-pikantna tajska zupa 
  • Kimchiijeon - koreańskie placki z Kimchi
  • Gaeng Phed Gai - tajskie czerwone curry z kurczakiem, papryką i pędami bambusa, podane z ryżem jaśminowym, prażoną szalotką i świeżymi ziołami
  • Oreo Dorayaki - japońskie pancakes w stylu Oreo

Jesienny comfort food

Ewa Michalska

28.10. godz. 12:00 
Farma Bii / Janinów
  • Do schrupania - Smażone oliwki nadziewane kiełbasą nduja
  • Coś na start - Tost z chałki z pieczoną ricottą / prosciutto/ karmelizowane figi 
  • Klasyka inaczej - Prosty ramen z pieczoną dynią i borowikiem 
  • Ukojenie - Ekspresowy sernik podwójnie czekoladowy/ borówki marynowane w rumie 

Hiszpania od kuchni

Miłosz Cichoń

04.11. godz. 12:00 
Farma Bii / Janinów
  • Pimientos de Padron - łagodne papryczki z Galicji z oliwą Arbequina i wędzoną solą
  • Txipirones - hiszpańskie kalmary baby duszone w pieczonych pomidorach z kiełbasą Sobresada i warzywami baby
  • Paella na bulionie szafranowym z krewetkami, grzybami i chorizo
  • Torrijas - hiszpańska bagietka w kremie katalońskim z foie gras i wytrawnymi korzennymi wiśniami

Klasyczne smaki kuchni polskiej

Artur Kokoszka

11.11. godz. 12:00 
Farma Bii / Janinów
  • Przystawka: sałatka ziemniaczana
  • Veloute z palonego ziemniaka / wonton / kasza jaglana
  • Rolada z perliczki / grzyby / kapusta włoska /sos tymiankowy
  • Ciasto makowe / maliny / krem waniliowy

Świąteczne zero waste! 

Ewa Michalska

02.12. godz. 12:00 
Farma Bii / Janinów

Jak wykorzystać produkty i dania, które zostaną po świętach? Czy jest przepis na niemarnowanie jedzenia? W jaki sposób możemy zmniejszyć ilość wyrzucanych produktów spożywczych. 

  • Przystawka zimna- Rillettes z wędzonych ryb/ brioche/ pikle z ogórka
  • Przystawka ciepła - Krokiety z karmelizowaną kapustą kiszoną / majonez borowikowy
  • Danie główne - Gnocchi nadziewane świąteczną pieczenią/ mus z pieczonego buraka/ majeranek
  • Deser - Sernik czekoladowy z resztkami ciast i ciasteczek/ marynowane maliny w whisky i tymianku 

Sezon na ryby - pomysłowe Święta!

Artur Kokoszka

09.12. godz. 12:00 
Farma Bii / Janinów
  • Przystawka - Pstrąg wędzony/ chipsy ziemniaczane/ espuma chrzanowa/ gruszki
  • Zupa - Bisque z krewetek/ kalmary/ dorsz/ zioła
  • Danie główne - Troć / maślanka/rzymska grillowana/ szczypiorek/ limonka confit/zioła
  • Deser - Tarta tatin z porem/ kiszony por/cavior/ palone masło
Korzystanie ze strony internetowej www.farmabii.pl oznacza akceptację warunków zawartych w polityce prywatności. W szczególności dotyczy to akceptacji przetwarzania i przechowywania danych osobowych zebranych za pomocą niniejszej Strony. Polityka prywatności dostępna TUTAJ.