Warsztaty

Cena za udział w warsztatach kulinarnych / sezon 2024:

dla gości z noclegiem min.2 doby 

dla osób bez noclegu lub z rezerwacją na 1 noc

dzieci powyżej 10 r.ż.

150 zł

350 zł

150 zł

NOWY SEZON WARSZTATÓW KULINARNYCH 

Sobota 

godz. 12:00 - 15.00 
Farma Bii / Janinów

Zapraszamy na nowy sezon warsztatów kulinarnych! Będziemy poznawać nowe dania, nowe produkty i sposoby łączenia smaków!

Przygotowaliśmy propozycję dla profesjonalistów i amatorów - przyjedź, spróbuj, przekonaj się, że kultura kulinarna ma różne oblicza;)

Zapisz się na nasz newsletter - poinformujemy Cię o nowych terminach  warsztatów. 

Kuchnia japońska dla smakoszy

Paweł Trzaskowski

24.02.2024 godz. 12:00 
Farma Bii / Janinów
  • Bulion Dashi z grzybami i tofu
  • Hosomaki z tykwą
  • Uramaki z łososiem i warzywami
  • Futomaki z krewetką w tempurze
  • Nigiri z tuńczykiem
  • Sałatka Kyuri Namasu z ogórków

Party Food - pomysły na idealną domówkę!

Ewa Michalska

02.03. 2024 godz. 12:00 
Farma Bii / Janinów
  • Do schrupania: smażone krokiety z fetą i pomidorami/ labnech/ czarnuszka
  • Klasyka na nowo: "koktajl z krewetek"/ grillowana sałata rzymska/ majonez chilli
  • Coś Konkretnego: domowe podpłomyki z wołowiną teriyaki/ szybkie pikle
  • Na słodko: ekspresowe pączki/ krem słony karmel/ skórka z pomarańczy 

Japońskie inspiracje na kolację z przyjaciółmi

Paweł Trzaskowski
09.03.2024 godz. 12:00 

Farma Bii / Janinów
  • Zupa Misoshiru z tofu i wakame
  • Hosomaki roll z awokado
  • Uramaki roll z łososiem i awokado
  • Futomaki roll z krewetką w tempurze
  • Nigiri z łososiem 
  • Sałatka Midori ze szpinaku i gruszki

Zero Waste czyli jak gotować i nie marnować

Ewa Michalska
16.03.2024 godz. 12:00 

Farma Bii / Janinów
  • Przystawka: arancini/ chorizo/ sos z resztek sera
  • Przystawka: bruschetta/ mus z ricotty/ smażone pomidory
  • Danie główne: falafel z groszku i prażonego słonecznika/ domowa pita/ tzatziki
  • Deser: tiramisu słony karmel / resztki ciast i ciasteczek/ konfitura z borówek 

Klasyczna kuchnia francuska - słynne sosy

Dorota Rydygier
23.03.2024 godz. 12:00 

Farma Bii / Janinów
  • przystawka: mix sałat, warzywa sezonowe, vinaigrette na 2 sposoby
  • danie główne: filet z ryby w sous vide, klasyczny sos beurre blanc
  • danie główne: polędwica wołowa z pieca, sos Porto
  • deser: słynny sos słony karmel, jabłko w chrupiącym filo

Prosty sposób na dobry lunch

Artur Kokoszka
06.04.2024 godz. 12:00 

Farma Bii / Janinów
  • Przystawka - assiete z buraka/ kiwi/ dymka/ zioła/ rzodkiewka
  • Zupa - bulion grzybowy/ oregano / duexelle grzybowe/ ziołowa oliwa
  • Danie główne - polędwiczka ze świni złotnickiej/ surówka z topinamburu/ pieczone jabłko/ chrzan/ cydr
  • Deser - mille feuille/ krem z orzechami/ chutney malinowy/ maliny

Wegetariański początek wiosny

Ewa Michalska
13.04.2024 godz. 12:00 

Farma Bii / Janinów
  • Przystawka I - bezmięsny tatar z suszonymi pomidorami/ domowe pikle/ brioche 
  • Przystawka II - krokiety z pieczonych młodych ziemniaków/ oliwa koperkowa, kwaśna śmietana 
  • Danie główne - ziołowe tortellini z wędzonym twarogiem/ sos holenderski
  • Deser - tiramisu pistacjowe z zieloną herbatą 

Wykwintne, francuskie klasyki

Dorota Rydygier
20.04.2024 godz. 12:00 

Farma Bii / Janinów
  • zupa creme z zielonego groszku
  • szparagi, sos maltański, mix sałat
  • krewetki z patelni na białym winie, kremowe risotto z parmezanem,
  • mus czekoladowy z sosem owocowym

Kuchnia śródziemnomorska

Nicola Palladini
04.05.2024 godz. 12:00 

Farma Bii / Janinów
  • tapenade (krem oliwkowy-kaparowy) – Francja
 
  • pieczona dorada w solnej skorupie – Chorwacja/Włochy
  • makaron grecki kritharaki z ośmiornicą – Grecja

  • cygara z pasty filo i pistacja – Czarnogóra

  • patatas bravas – Hiszpania

Wiosenne odświeżenie - znane klasyki w nowoczesnej formie

Ewa Michalska
11.05.2024 godz. 12:00 

Farma Bii / Janinów
  • Hummus i falafel - pomidorowy hummus z soczewicy, zielony falafel z groszku i szparagów 
  • Sałatka Cezar -  z grillowanym łososiem i pełnym umami sosem serowym
  • Gnocchi - ekspresowe gnocchi z sosem z suszonych pomidorów, dojrzewającą szynką i serem bursztyn 
  • Sernik na zimno - ekstremalnie czekoladowy i jedwabisty, maliny marynowane w rumie i tymianku

Francuska kolacja na Dzień Matki

Dorota Rydygier
18.05.2024 godz. 12:00 

Farma Bii / Janinów
  • quiche z warzywami
  • zupa krem pietruszkowo-gruszkowa z lekko pikantną nutką
  • filet z ryby w sous vide, pory w śmietanie, sos szczawiowy
  • delikatny creme brûlée z tonką, świeże owoce

Aperitivo Italiano

Nicola Palladini
08.06.2024 godz. 12:00 

Farma Bii / Janinów
  • tramezzini, kto ich nie zna niech żałuje! Najsłynniejsza forma 
podawania kanapek w Italii
  • mozzarelle fritte, najbardziej znany włoski ser w wersji idealnej do 
aperitifu
  • polpette di melanzane con cuore di Scamorza, pulpeciki smażone z bakłażana z serowym nadzieniem
  • pizzette rosse, klasyka we Włoszech o każdej porze dnia, malutkie 
pizze które skradną serce każdego 


Wiosenny comfort food

Ewa Michalska
15.06.2024 godz. 12:00 

Farma Bii / Janinów
  • Amuse bouche - coś do schrupania - czyli smażone oliwki nadziewane ndują/ aioli z pieczonym czosnkiem/ wiosenne nowalijki 
  • Przystawka - szparagi z jajkiem-czyli chałka serowa/ palone szparagi/ wędzony łosoś z sosem holenderskim 
  • Danie główne - kluseczki z serem- czyli domowy makaron cytrynowy z sosem z sera dojrzewającego. 
  • Deser - truskawki ze śmietaną- czyli napoleonka waniliowo-pomarańczowa z truskawkami 

Francuski lunch z truskawkowym twistem

Dorota Rydygier
22.06.2024 godz. 12:00 

Farma Bii / Janinów
  • sałatka z melona, truskawek, dojrzewającej szynki
  • gazpacho z pomidorów i truskawek z prosecco
  • camembert w chrupiącym filo, pikantny sos truskawkowy
  • truskawkowe meli-melo 
Korzystanie ze strony internetowej www.farmabii.pl oznacza akceptację warunków zawartych w polityce prywatności. W szczególności dotyczy to akceptacji przetwarzania i przechowywania danych osobowych zebranych za pomocą niniejszej Strony. Polityka prywatności dostępna TUTAJ.