Warsztaty

Cena za udział w warsztatach kulinarnych / sezon 2025:

dla osób dorosłych regularne warsztaty: 390zł / wybrane warsztaty PREMIUM: 550zł
(w przypadku realizacji voucherów podczas płatności za warsztaty premium voucherów obowiązuje dopłata do pełnej kwoty 550zł)

udział dzieci do 15 r.ż: 150 zł

Szkoła gotowania Farma Bii 

Przyjedź, spróbuj, przekonaj się, że kultura kulinarna ma różne oblicza!

  • Wszystkie warsztaty odbywają się w soboty od godz. 12.00 do 15.00.
  • Szkolenia PREMIUM trwaja dłużej, wówczas koszt warsztatów to 550zł. W przypadku realizacji vouchera do płatności za warsztaty premium, obowiązuje dopłata różnicy 160zł.
  • Proponowane dania mięsne są możliwe do przygotowania w wersji wege - uczestniów prosimy o zgłoszenie nam takiej informacji min. 3 dni przez warsztatami.

Aby wykupić udział w warsztatach prosimy o zgłoszenie mailowe: kontakt@farmabii.pl

Czerwiec

Wiosenny comfort food

brak miejsc

Ewa Michalska
20.06.2025 godz. 12:00 

Farma Bii / Janinów
  • Chrupiące krokiety z młodych ziemniaków i wędzonego łososia, domowy majonez "cezar"
  • Polska "bruschetta" na parmezanowej chałce, z musem z regionalnych serów i grillowanych szparagów
  • Letnia sałatka z kalarepy i jabłka z dressingiem z prażonego ryżu, chrupiący naleśnik ziołowy, grillowane krewetki
  • Tymiankowy sernik czekoladowy "ekspresowy" z truskawkami i kwiatem czarnego bzu

Wrzesień

Steak&etc * warsztaty PREMIUM

brak miejsc

Piotr Strzelczyk
13.09.2025 godz. 12:00-16.00 

Farma Bii / Janinów

cena 550zł / osoba
  • Steak ribeye z grilla / sos jałowcowy / frytki z batata / grillowane warzywa

  • Steak z polędwicy wołowej (tzw. Fillet mignon) / sos bearnaise / fondant ziemniaczany / karmelizowane warzywa

  • T-bone steak z grilla / sos gorgonzola / konfetowane pomidory / ziemniaki pieczone( Jacket Potato)

  • Tatar z polędwicy wołowej / majonez grzybowy / marynowane maślaki / pikle / żółtko / szalotka/ razowiec 


Francuska jesień

Zapisy: kontakt@farmabii.pl

Magda Klimczak
20.09.2025 godz. 12:00 

Farma Bii / Janinów
  • Stek z  sezonowanego antrykotu z  sosem cafe de paris (wersja wege- stek z kalafiora)

  • Sałatka z pieczonych papryk ze straciatellą, pangratatto i dressingiem ziołowym

  • Domowe pappardelle z prawdziwkami w sosie na bazie białego wina

  • Grillowane brzoskwienie na kremie różanym z pieczoną białą czekoladą


Jesień w wydaniu fine dining

Zapisy: kontakt@farmabii.pl

Ewa Michalska
27.09.2025 godz. 12:00 

Farma Bii / Janinów
  • Chrupiące croquette z pieczonego ziemniaka z mozzarelą, aioli z pieczonym czosnkiem 

  • Tost krewetkowy/ grillowana sałatka rzymska 

  • Jesienna kremowa zupa dyniowa inaczej - z pieczonymi pomidorami, orzechami i chipem z parmezanu

  • Kremowy sernik korzenno-czekoladowy z karmelizowanymi  śliwkami

Październik

Niedziela z Kuchnią Meksykańską

Zapisy: kontakt@farmabii.pl

Piotr Strzelczyk
NIEDZIELA
05.10.2025 godz. 12:00 

Farma Bii / Janinów
  • Przystawka :  Chrupiąca quesadilla z szarpanym kurczakiem w pikantnym sosie pomidorowym adobo

  • Zupa :  Meksykańska zupa fasolowa frijoles charros z wieprzowiną

  • Danie główne :  Chilli con carne z chipsami serowymi

  • Deser : Meksykańskie churros z czekoladąowina, kurczak lub baranina) serwowane z pitą, sosem tzatziki i warzywami.

Kuchnia Grecka

Zapisy: kontakt@farmabii.pl

Petar Simć
11.10.2025 godz. 12:00 

Farma Bii / Janinów
  • Μελιτζανοσαλάτα (Melitzanosalata)

    Pasta z pieczonych bakłażanów z oliwą z oliwek, czosnkiem, cytryną i przyprawami. Podawana jako przystawka z pitą lub chlebem.

  • Σουβλάκι με πίτα και τζατζίκι (Souvlaki me pita kai tzatziki)

    Grillowane szaszłyki z mięsa (wieprzowina, kurczak lub baranina) serwowane z pitą, sosem tzatziki i warzywami.

  • Σαραγλί (Saragli)

    Rolowana wersja baklawy z ciasta filo, wypełniona orzechami i nasączona słodkim syropem. Chrupiący, słodki deser.

  • Γαρίδες σαγανάκι με φέτα (Garídes saganáki me féta)
    Krewetki w sosie pomidorowym z czosnkiem, cebulą i ziołami, zapiekane z serem feta. 


Kuchnia Francuska

Zapisy: kontakt@farmabii.pl

Piotr Strzelczyk
18.10.2025 godz. 12:00 

Farma Bii / Janinów
  • Sałatka nicejska - grillowany tuńczyk / anchois / sałata rzymska / szalotka / fasolka szparagowa / pomidor cherry / jajko /oliwa cytrynowa

  • Potage parmentier - zupa porowo-ziemniaczana / chrust z boczku / siekany szczypiorek

  • Coq au vin - kurczak w czerwonym winie / ziemniaki noisette

  • Fondant czekoladowy / mus truskawkowy / lody waniliowe

Kuchnia Azjatycka

Zapisy: kontakt@farmabii.pl

Radek Piwowar
25.10.2025 godz. 12:00 

Farma Bii / Janinów
  • Miso Shiru (z łososiem lub wersja wege) - klasyczna japońska zupa na bazie pasty miso z algami morskimi i szczypiorkiem
  • Sałatka Wakame Nonuta z algami morskimi i świeżym ogórkiem z sosem sezamowym
  • Tofu Teriaki ze świeżą dymką
  • Sushi set: Futomaki/ Uramaki ( california roll )/ Hosomaki 

Listopad

Włoskie sery * warsztaty PREMIUM

Zapisy: kontakt@farmabii.pl

Bianka Mozarella
08.11.2025 godz. 12:00-16.00 

Farma Bii / Janinów


cena 550zł / osoba

Pokaz i nauka robienia włoskich serów! A oprócz tego doskonałe manu:

  • Sałatka z radicchio i buraków z burratą
  • Apulijska focaccia z pomidorkami i stracciatellą - sami zrobimy ciasto i pieczemy focaccie
  • Risotto z dynią i wędzoną scamorzą
  • Tiramisu

Kuchnia Śródziemnomorska

Zapisy: kontakt@farmabii.pl

Andrea Scarantino
15.11.2025 godz. 12:00 

Farma Bii / Janinów

Menu wkrótce

Niedziela z Kuchnią Włoską: Sycylia!

Zapisy: kontakt@farmabii.pl

Nico Palladini
NIEDZIELA
23.11.2025 godz. 12:00 

Farma Bii / Janinów
  • Arancini siciliani - kulki ryżowe pełne szafranu i wyjątkowego farszu
  • Caponata siciliana - sycylijski specjał warzywny z bakłażana, pomidorów i selera naciowego z dodatkiem zielonych oliwek i kaparów
  • Casarecce al pesto alla siciliana - makaron z typowymi dla tego wspaniałego regionu składnikami: pomidorami, ricottą, orzeszkami pinii i mnóstwem bazylii, które razem tworzą danie pełne kolorów i smaków.
  • Biscotti Pizzicotti alle mandorle - prosto z Sycylii te pyszne wypieki migdałowe, których nazwa wzięła się od sposobu, w jaki są „szczypane” w celu uzyskania typowego nieregularnego kształtu

Kuchnia Azjatycka

Zapisy: kontakt@farmabii.pl

Bartosz Snecz Dębskii
29.11.2025 godz. 12:00 

Farma Bii / Janinów
  • Tom Yum Gong – klasyczna tajska zupa o wyrazistym, pikantno-kwaśnym smaku
  • Kimchi Jjigae – klasyczny koreański gulasz, który rozgrzewa głębią smaku i ostrością fermentowanego Kimchi
  • Pad Kee Mao – znane także jako „drunken noodles”, to jedno z najbardziej aromatycznych dań ulicznej kuchni Tajlandii
  • Ryż z mlekiem kokosowym i duszonym imbirem – delikatny ryż gotowany na mleku kokosowym, podawany na ciepło z duszonym imbirem w syropie z brązowego cukru i limonki

Grudzień

Steak&etc * warsztaty PREMIUM

Zapisy: kontakt@farmabii.pl

Piotr Strzelczyk
06.12.2025 godz. 12:00 

Farma Bii / Janinów


cena 550zł / osoba
  • Steak ribeye z grilla / sos jałowcowy / frytki z batata / grillowane warzywa
  • Steak z polędwicy wołowej (tzw. Fillet mignon) / sos bearnaise / fondant ziemniaczany / karmelizowane warzywa
  • T-bone steak z grilla / sos gorgonzola / konfetowane pomidory / ziemniaki pieczone( Jacket Potato)
  • Tatar z polędwicy wołowej / majonez grzybowy / marynowane maślaki / pikle / żółtko / szalotka/ razowiec 


Świąteczne variétés

Zapisy: kontakt@farmabii.pl

Ewa Michalska
13.12.2025 godz. 12:00 

Farma Bii / Janinów
  • Bruschetta z palonym śledziem i salsa z ogórka kiszonego 
  • Krokiety Supreme z karmelizowana kapustą kiszoną i  orzechami, sos na bazie dojrzewających serów 
  • Pierogi z wędzonym łososiem i makiem / palone masło cytrynowe/ 
  • Piernikowe tiramisu czarną porzeczką