Warsztaty
Cena za udział w warsztatach kulinarnych:
dla gości z zarezerwowanym noclegiem
dla osób bez rezerwacji noclegu
370 zł
470 zł
NOWY SEZON WARSZTATÓW KULINARNYCH
Sobota
godz. 12:00 - 15.00
Farma Bii / Janinów
Już od września zapraszamy na nowy sezon warsztatów kulinarnych! Będziemy poznawać nowe dania, nowe produkty i sposoby łączenia smaków!
Przygotowaliśmy propozycję dla profesjonalistów i amatorów - przyjedź, spróbuj, przekonaj się, że kultura kulinarna ma różne oblicza;)
Zapisz się na nasz newsletter - poinformujemy Cię o nowych terminach warsztatów.
Idziemy w las! Będzie dziko!
Ewa Michalska
30.09. godz. 12:00
Farma Bii / Janinów
- Amuse bouche - Smażona chałka/ kurki/ sos estragonowy
- Przystawka - Tatar z pstrąga aromatyzowany świerkiem/ kalarepa/ domowy majonez
- Danie główne - Pielmieni z dzikiem/ sos grzybowy/ jałowiec
- Deser - Tiramisu sosnowe z chrobotkiem w czekoladzie
Fine dining na kolację
Arkadiusz Płoński
7.10. godz. 12:00
Farma Bii / Janinów
- Przystawka - Ekologiczny pomidor podany z krwawa mary karmelizowane nerkowce i kwiaty ogórecznika
- Zupa - Krem z pieczonych warzyw korzeniowych z palona białą czekoladą
- Danie główne - Ravioli barwione atramentem z kałamarnicy faszerowane owocami morza w sosie winno maślanym i prażonym czosnkiem
- Deser - Dekonstrukcja klasycznego Tiramisu z temperowana gorzką czekoladą
Od Tajlandii po Japonię - kuchnia Dalekiego Wschodu
Bartosz Snecz Dębski
21.10. godz. 12:00
Farma Bii / Janinów
- Tom Yum Goong - słodko-kwaśno-pikantna tajska zupa
- Kimchiijeon - koreańskie placki z Kimchi
- Gaeng Phed Gai - tajskie czerwone curry z kurczakiem, papryką i pędami bambusa, podane z ryżem jaśminowym, prażoną szalotką i świeżymi ziołami
- Oreo Dorayaki - japońskie pancakes w stylu Oreo
Jesienny comfort food
Ewa Michalska
28.10. godz. 12:00
Farma Bii / Janinów
- Do schrupania - Smażone oliwki nadziewane kiełbasą nduja
- Coś na start - Tost z chałki z pieczoną ricottą / prosciutto/ karmelizowane figi
- Klasyka inaczej - Prosty ramen z pieczoną dynią i borowikiem
- Ukojenie - Ekspresowy sernik podwójnie czekoladowy/ borówki marynowane w rumie
Hiszpania od kuchni
Miłosz Cichoń04.11. godz. 12:00
Farma Bii / Janinów
- Pimientos de Padron - łagodne papryczki z Galicji z oliwą Arbequina i wędzoną solą
- Txipirones - hiszpańskie kalmary baby duszone w pieczonych pomidorach z kiełbasą Sobresada i warzywami baby
- Paella na bulionie szafranowym z krewetkami, grzybami i chorizo
- Torrijas - hiszpańska bagietka w kremie katalońskim z foie gras i wytrawnymi korzennymi wiśniami
Klasyczne smaki kuchni polskiej
Artur Kokoszka11.11. godz. 12:00
Farma Bii / Janinów
- Przystawka: sałatka ziemniaczana
- Veloute z palonego ziemniaka / wonton / kasza jaglana
- Rolada z perliczki / grzyby / kapusta włoska /sos tymiankowy
- Ciasto makowe / maliny / krem waniliowy
Świąteczne zero waste!
Ewa Michalska02.12. godz. 12:00
Farma Bii / Janinów
Jak wykorzystać produkty i dania, które zostaną po świętach? Czy jest przepis na niemarnowanie jedzenia? W jaki sposób możemy zmniejszyć ilość wyrzucanych produktów spożywczych.
- Przystawka zimna- Rillettes z wędzonych ryb/ brioche/ pikle z ogórka
- Przystawka ciepła - Krokiety z karmelizowaną kapustą kiszoną / majonez borowikowy
- Danie główne - Gnocchi nadziewane świąteczną pieczenią/ mus z pieczonego buraka/ majeranek
- Deser - Sernik czekoladowy z resztkami ciast i ciasteczek/ marynowane maliny w whisky i tymianku
Sezon na ryby - pomysłowe Święta!
Artur Kokoszka
09.12. godz. 12:00
Farma Bii / Janinów
- Przystawka - Pstrąg wędzony/ chipsy ziemniaczane/ espuma chrzanowa/ gruszki
- Zupa - Bisque z krewetek/ kalmary/ dorsz/ zioła
- Danie główne - Troć / maślanka/rzymska grillowana/ szczypiorek/ limonka confit/zioła
- Deser - Tarta tatin z porem/ kiszony por/cavior/ palone masło