Warsztaty

Cena za udział w warsztatach kulinarnych / sezon 2025:

dla osób dorosłych

dzieci powyżej 10 r.ż.

390 zł

150 zł

WARSZTATY KULINARNE NA ROK 2025 

Sobota 

godz. 12:00 - 15.00 
Farma Bii / Janinów

Zapraszamy na nowy sezon warsztatów kulinarnych! Będziemy poznawać nowe dania, nowe produkty i sposoby łączenia smaków!

Przygotowaliśmy propozycję dla profesjonalistów i amatorów - przyjedź, spróbuj, przekonaj się, że kultura kulinarna ma różne oblicza;)

Zapisz się na nasz newsletter - poinformujemy Cię o nowych terminach  warsztatów. 

Wszystkie warsztaty odbywają się w soboty od godz. 12.00 do 15.00. Proponowane dania mięsne są możliwe do przygotowania w wersji wege - uczestniów prosimy o zgłoszenie nam takiej informacji min. 3 dni przez warsztatami.

Aby wykupić udział w warsztatach prosimy o wysyłke zapytania na adres: kontakt@farmabii.pl

W roli głównej: finger foods

Artur Kokoszka
11.01.2025 /  godz. 12:00 

Farma Bii / Janinów
  • Krokiety z boczniakami/przyprawą korzenną/ pomarańczą i marynowaną śliwką
  • Sałata rzymska baby/ tuńczyk confit/ kapary/ parmezan/gremolata/jajko
  • Tuńczyk tataki/ mayo wasabi/ prażone panco/ piklowany ogórek/ lichi
  • Samosy z karmelizowaną kapustą i sosem muślinowym
  • Mini tarta tatin z gruszką i palonym masłem z wanilią

Kuchnia Norweska

Piotr Strzelczyk
18.01.2025 /godz. 12:00 

Farma Bii / Janinów
  •  Tradisjonell norsk sild / tradycyjny śledź po norwesku)
  • Norsk potetsuppe med laks og caviar / norweska zupa ziemniaczana z łososiem i kawiorem
  • Kjøttkaker med ertepuré / pulpeciki mięsne (wieprzowe) z puree z groszku
  • Tilslørte bondepiker / norweski deser jabłkowy

Kuchnia bałkańska

Mariusz Sawicki
25.01.2025 godz. 12:00 

Farma Bii / Janinów
  • Przystawka: pieczona dynia z karmelizowanymi śliwkami i prażonymi orzechami oraz miksem ziół oraz ziołowym majonezem
  • Zupa: bałkańska zupa z bakłażanem i papryką
  • Danie główne: Bałkański cevapcici z sosem ajwar, sałatą rzymską, pieczonymi warzywami (wersja wege z halloumi)
  • Deser: baclava z ciasta filo z miodem i orzechami. 

W roli głównej: Street food all’Italiana

Nico Palladini

01.02.2025. godz. 12:00 
Farma Bii / Janinów
  • Panelle z  Palermo - placuszki z mąki z ciecierzycy podawane w miękkiej bułce
  • Parigina - neapolitańska alternatywa dla pizzetty
  • Rustici leccesi - krążki pachnącego ciasta francuskiego z nadzieniem z beszamelu, pomidorów i mozzarelli
  • Zippulas - słodka przekąska z Sardynii 

W roli głównej: steak&etc

Piotr Strzelczyk
08.02.2025 godz. 12:00 

Farma Bii / Janinów
  •  Steak ribeye z grilla / sos jałowcowy / frytki z batata / grillowane warzywa
  • Steak z polędwicy wołowej (tzw. Fillet mignon) / sos bearnaise / fondant ziemniaczany / karmelizowane warzywa
  • T-bone steak z grilla / sos gorgonzola / konfetowane pomidory / ziemniaki pieczone( Jacket Potato)
  • Tatar z polędwicy wołowej / majonez grzybowy / marynowane maślaki / pikle / żółtko / szalotka/ razowiec 

W roli głównej: ryby i owoce morza

Artur Kokoszka

15.02.2025. godz. 12:00 
Farma Bii / Janinów
  • Przystawka: pstrąg wędzony/ chipsy ziemniaczane/ espuma chrzanowa/ gruszki
  • Zupa: bisque z krewetek/ kalmary/ dorsz/ zioła
  • Danie główne: troć / maślanka/rzymska grillowana/ szczypiorek/ limonka confit/zioła
  • Deser: tarta tatin z porem/ kiszony por/cavior/ palone masło

Kuchnia Azjatycka

Michał Szarnecki

22.02.2025. godz. 12:00 
Farma Bii / Janinów
  • Sataye z kurczaka/sos orzechowy/imbir
  • Tajska sałata z grilowaną wołowiną
  • Massaman curry / kurczak/ mleko kokosowe/kafir/kardamon
  • Kokosowy ryż z mango

W roli głównej: śniadanie

Jakub Sobczak

01.03.2025. godz. 12:00 
Farma Bii / Janinów
  • Bułki śniadaniowe z pastą jajeczną i ostrą papryczką, wędzonym łososiem i awokado
  • Poranna zupa mocy z kaszy jaglanej i jabłka
  • Jajka poche na tartince z chleba pszennego z kaszanką, domowymi piklami, karmelizowaną cebulą i majonezem
  • Gofr z polewą karmelową o smaku Baileys, kremem z kaszy gryczanej, popcorn z kaszy 

Kuchnia Włoska na Dzień Kobiet

Andrea Scarantino

08.03.2025. godz. 12:00 
Farma Bii / Janinów
  • Gambero rosso sicilia - Czerwone krewetki sycylijskie w krewetkowym bisque 
  • Ostrygi Rockefeller - Ostrygi wypełnione zapieczonym nadzieniem z pora, szpinaku, anchovis, bułki tartej i tartego parmezanu, a wszystko to aromatyzowane natką pietruszki i skórką z cytryny
  • Risotto zafferano con tartara di gamberi - szafranowe risotto z cytrusowym tatarem z krewetek
  • Tortino di cioccolato con crema di pistacchio- fondant czekoladowy na kremie pistacjowym 

Kuchnia Francuska

Piotr Strzelczyk

15.03.2025. godz. 12:00 
Farma Bii / Janinów
  • Sałatka nicejska - grillowany tuńczyk / anchois / sałata rzymska / szalotka / fasolka szparagowa / pomidor cherry / jajko /oliwa cytrynowa
  • Potage parmentier - zupa porowo-ziemniaczana / chrust z boczku / siekany szczypiorek
  • Coq au vin - kurczak w czerwonym winie / ziemniaki noisette
  • Fondant czekoladowy / mus truskawkowy / lody waniliowe

Kuchnia Śródziemnomorska

Nico Palladini

22.03.2025 godz. 12:00 
Farma Bii / Janinów

  • Tapenade (krem oliwkowy-kaparowy) – Francja
  • Stracciatella alla romana - klasyczna zupa rzymski - Włochy
  • Pieczona dorada w solnej skorupie – Chorwacja
  • Cygara z pasty filo i pistacja – Czarnogóra

Kuchnia Japońska

Radosław Piwowar
29.03.2025 godz. 12:00 

Farma Bii / Janinów
  • Tempura z krewetek lub warzywna z sosem spice majo
  • Zupa tempura udon na klasycznym japońskim bulionie dashi, krewetkami i warzywami w chrupiącej tempurze, olejem chili i sicimi togarashi
  • Sushi set: Sushi nigiri / Futomaki
  • Sushi set: Hosomaki / Temaki

OSTATNIE MIEJSCA NA WARSZTATY W ROKU 2024:

Meksykańska fiesta

Jan Kiliański

21.12.2024 / godz. 12:00 
Farma Bii / Janinów
  • ceviche z dorsza z pieczonym batatem, kolendrą i cancha
  • sopa de tortilla - zupa z mięsem wołowym i kukurydzianą tortillą
  • łosoś w liściach bananowca z salsą ananasową i tortillą kukurydzianą
  • cisto kukurydziane z dulce de leche