Warsztaty

Cena za udział w warsztatach kulinarnych / sezon 2024:

dla gości z noclegiem min.2 doby 

dla osób bez noclegu lub z rezerwacją na 1 noc

dzieci powyżej 10 r.ż.

150 zł

350 zł

150 zł

NOWY SEZON WARSZTATÓW KULINARNYCH 

Sobota 

godz. 12:00 - 15.00 
Farma Bii / Janinów

Zapraszamy na nowy sezon warsztatów kulinarnych! Będziemy poznawać nowe dania, nowe produkty i sposoby łączenia smaków!

Przygotowaliśmy propozycję dla profesjonalistów i amatorów - przyjedź, spróbuj, przekonaj się, że kultura kulinarna ma różne oblicza;)

Zapisz się na nasz newsletter - poinformujemy Cię o nowych terminach  warsztatów. 

Smaki późnego lata z aromatem z grzybów

Jan Kilański
07.09.2024 /godz. 12:00 

Farma Bii / Janinów
  • ciepła sałatka z kurek i pomidorów z koperkiem i sosem cytrusowym
  • krem z borowików z tymiankiem
  • smażony filet z pstrąga tęczowego z tagliatelle w sosie porowo-rydzowym
  • pieczone jabłko z kremem z rokitnika i prażonymi migdałami

Owoce morza dla smakoszy

Artur Kokoszka
14.09.2024 godz. 12:00 

Farma Bii / Janinów
  • mule w białym winie
  • bouillabaisse
  • ośmiornica w stylu włoskim
  • krem kataloński z kawiorem

Francuskie wspomnienie lata

Magda Klimczak - Dare to Cook

21.09.2024. godz. 12:00 
Farma Bii / Janinów
  • stek z pieczonego selera z sosem cafe de Paris
  • sałatka z pieczonych papryk ze straciatellą, pangratatto i dressingiem ziołowym
  • pappardelle z pieczonymi kasztanami i prawdziwkami w sosie na bazie białego wina
  • grillowane brzoskwinie na kremie różanym z pieczoną białą czekoladą

Szybka włoska kuchnia

Nicola Palladini
28.09.2024 godz. 12:00 

Farma Bii / Janinów
  • mini frittatine nella pancetta - przekąski w chrupiącym boczku
  • pasta alla cenere - makaron w serowym sosie z Gorgonzoli z popiołem oliwkowym
  • torta salata di zucchine e Guanciale, - tarta z cukiniowym farszem
  • pere al vino rosso e cioccolato - gruszki gotowane w winie czerwonym z czekoladą

Street food z 4 stron świata

Jan Kiliański

05.10. godz. 12:00 
Farma Bii / Janinów
  • Kurczak kara-age - Chrupiące kawałki kurczaka robione japońską metodą z sosem wasabi
  • Pho - wietnamska zupa z parzoną wołowiną i makaronem ryżowym
  • Cubano sandwich - kubańsko amerykańska kanapka z serem i pieczoną wieprzowiną
  • Banana foster - deser z karmelizowanych bananów i lodów waniliowych

Romantyczna kolacja po francusku

Piotr Strzelczyk

19.10. godz. 12:00 
Farma Bii / Janinów
  • Moules mariniere: małże po żeglarsku
  • Francuska zupa cebulowa / grzanka/ser roquefort
  • Łosoś en croute: Filet z łososia w cieście francuskim,młody szpinak/ warzywa karmelizowane / sos holenderski
  • Crepe Suzette w sosie karmelowo pomarańczowym / świeże owoce /lody waniliowe

Wegetariańska jesień w stylu comfort food

Ewa Michalska

26.10. godz. 12:00 
Farma Bii / Janinów
  • Wegański tatar pomidorowy/ domowy majonez ziołowy/ chips z topinamburu
  • Tost z chałki z ricottą i kurkami z estragonem
  • Wegański sos bolognese z pieczonym tofu i grzybami leśnymi
  • Ekspresowy sernik podwójnie czekoladowy/ borówki marynowane w rumie 

Klasyki kuchni indyjskiej

Artur Kokoszka

02.11. godz. 12:00 
Farma Bii / Janinów
  • samosy z ciecierzycą
  • klasyczne indyjskie curry
  • butter chicken
  • kheer - pudding ryżowy

Kuchnia Polska w jesiennym wydaniu

Ewa Michalska
09.11. godz. 12:00 

Farma Bii / Janinów
  • tatar wołowy/ majonez anchois/ domowe pikle/ chips z ziemniaka
  • bruschetta z chałki/ puszysty twarożek/ smażone borowiki z estragonem
  • pierogi truflowe z kozim serem i serem bursztyn/ palone masło/ szałwia
  • mus słony karmel/ jagody marynowane w nalewce i tymianku 

Kuchnia Polska z grzybami

Piotr Strzelczyk
23.11. godz. 12:00 

Farma Bii / Janinów
  • Pieczarka brunatna zapiekana pod kozim serem
  • Krem z grzybów leśnych / prażone migdały /oliwa truflowa
  • Pierś z gęsi / kurki zasmażane z boczkiem i groszkiem / ziemniaczki zasmażane /sos wiśniowy
  • Owoce leśne w czerwonym winie / zapiekane pod kruszonką / lody waniliowe

Street Food all'Italiana

Nicola Palladini
30.11. godz. 12:00 

Farma Bii / Janinów
  • Panelle z  Palermo-  placuszki z mąki z ciecierzycy podawane w miękkiej bułce
  • Parigina - neapolitańska alternatywa dla pizzetty
  • Rustici leccesi - krążki pachnącego ciasta francuskiego z nadzieniem z beszamelu, pomidorów i mozzarelli
  • Zippulas - słodka przekąska z Sardynii 
Korzystanie ze strony internetowej www.farmabii.pl oznacza akceptację warunków zawartych w polityce prywatności. W szczególności dotyczy to akceptacji przetwarzania i przechowywania danych osobowych zebranych za pomocą niniejszej Strony. Polityka prywatności dostępna TUTAJ.