Warsztaty
Cena za udział w warsztatach kulinarnych:
dla gości z zarezerwowanym noclegiem
dla osób bez rezerwacji noclegu
370 zł
470 zł
Kuchnie świata: Kolacja z frutti di mare!
Artur Kokoszka04.02. godz. 12:00
Farma Bii / Janinów
Dla wszystkich, którzy kochają owoce morza i pragną poznać ich tajemnice. Podawane na surowo, na ciepło, sparzone, gotowane... Te warsztaty to uczta dla zmysłów!
- Przystawka: troć/ omułki/ piwo/ wasabi/ śliwki/panco
- Zupa: bisque/ owoce morza/ raki/zioła
- Danie główne: dorsz/ beurre blanc/ ogórek/chilli/kokos/szczypiorek
- Deser: mak/ krem waniliowy/ owoce
Kuchnie świata: Ale Meksyk!
Artur Kokoszka18.02. godz. 12:00
Farma Bii / Janinów
Wyrazisty, pikantny smak... chilli i czekolada... zaskakujące połączenie prostoty i finezji... Kuchnia, która nie może nie smakować! Pierwsze warsztaty z gotowaniem meksykańskich klasyków prowadzone przez naszego szefa kuchni!
- Przystawka - taco - szarpana wołowina/ sos mole/ tofu/kolendra
- Przystawka - chevice z troci/ sezam/ majonez kolendrowy/ kawior/ kukurydza
- Danie główne - wołowina / kukurydza/ salsa pomidorowa z chilli / puree z czerwonej fasoli/kawa
- Deser - flan pomarańczowy/ kandyzowana pomarańcza
Polski Fusion: klasyczne polskie dania w nowoczesnej formie
Ewa Michalska25.02. godz. 12:00
Farma Bii / Janinów
Na warsztat bierzemy klasyki kuchni polskiej, zaprzeczymy teorii, że nasza kuchnia jest ciężka i nudna.
Odczarowujemy wszystkim dobrze znane dania, zaprezentujemy je w nowoczesnym stylu rodem z gwiazdkowych restauracji.
- Welcome drink – piwo hibiskusowe
- Amuse bouche – krokiet z kaszanki / ketchup z whisky.
- Przystawka – tatar z pstrąga / majonez estragonowy / puder z orzecha laskowego / kalarepa.
- Danie główne – pierogi z pieczonymi ziemniakami i wędzonym twarogiem / pesto z pietruszki / ser bursztyn.
- Deser – pączki o smaku szarlotki / krem waniliowy.
Warzywa mają moc: Kuchnia roślinna, jak z warzyw wydobyć 100% smaku
Ewa Michalska04.03. godz. 12:00
Farma Bii / Janinów
Źródło supermocy, potęgi smaku, dobrego samopoczucia... Warzywa podane w zaskakującej formie, ujawniające swoje najlepsze strony, wpływające na nasz dobrostan... Wiosna tuż za rogiem!
Potrawy, które przekonają do siebie najbardziej zagorzałych mięsożerców. Poznamy procesy, struktury, triki szefów kuchni, aby dania warzywne na stałe zagościły w naszym menu.
- Amuse bouche - ciasto filo/ szpinak/ kozi ser/ wegański majonez chilli
- Przystawka - wontony z "nie mięsem"/ kokosowy “boczek”/ pieczona dynia ostrej glazurze
- Danie główne - kalafior de volaille/ masło ziołowe/ pesto pistacjowe
- Deser - wegańskie lody czekoladowe/ karmelizowany banan/ konfitura z borówek
Świąteczne zero waste! Gotowanie bez wyrzucania!
Ewa Michalska01.04. godz. 12:00
Farma Bii / Janinów
Jak wykorzystać produkty i dania, które zostaną po świętach? Czy jest przepis na niemarnowanie jedzenia? W jaki sposób możemy zmniejszyć ilość wyrzucanych produktów spożywczych.
Podczas tych warsztatów pokażemy Wam sposoby na przedłużenie terminu ważności świątecznych potraw i zapewnimy, że nadal będzie smakowicie i interesująco!
- Przystawka zimna- rillettes z wędzonych ryb/ brioche/ pikle z ogórka
- Przystawka ciepła - spring rolls z farszem z jajek/ majonez z pieczonym czosnkiem i chilli
- Danie główne - gnocchi nadziewane świąteczną pieczenią/ sos z żurku/ majeranek
- Deser - Sernik czekoladowy z resztkami ciast i ciasteczek/ marynowane maliny w whisky i tymianku
Wiosenne superfood - kuchnia w zgodzie z naturą!
Ewa Michalska13.05. godz. 12:00
Farma Bii / Janinów
Wiosna rozpieszcza nas słoncem, zapachami i nowalijkami! To czas, który sprzyja kreatywności w kuchni, odkrywaniu nowych smaków i łączenia nieoczywistych produktów.
Świeże, soczyste, aromatyczne truskawki, ziemniaki, szparagi! Sezon w pełni!
- Przystawka - młode ziemniaki w panko/ wędzony twaróg/ musztarda francuska/ zioła
- Przystawka- szparagi/chałka/ sos holenderski z czosnkiem niedźwiedzim/ posypka pistacjowa
- Danie główne -welligton z łososia/ kremowy szpinak/ suszone pomidory
- Deser - napoleonka z mascarpone/ truskawki marynowane w rumie/ werbena cytrynowa