Warsztaty

Cena za udział w warsztatach kulinarnych:

dla gości z zarezerwowanym noclegiem

dla osób bez rezerwacji noclegu 

370 zł

470 zł

Wielkanoc ze smakiem: Warsztaty z Larą Gessler!

Lara Gessler & Artur Kokoszka

18.03. godz. 12:00 
Farma Bii / Janinów

Wielkanocny stół to miejsce, gdzie królują faszerowane jajka, żurek na zakwasie i pieczone serniki. Choć lubimy jeść je w tradycyjnej odsłonie, równie chętnie tworzymy ich nowoczesne wersje. 

W tej odsłonie warsztatów kulinarnych, Lara Gessler  - polska restauratorka, osobowość telewizyjna oraz autorka książek kucharskich: "Słodki zielnik" oraz "Orzechy i pestki" - zaproponuje nam swoje autorskie przepisy na udane Święta!

Razem z Arturem Kokoszka, szefem kuchni Farma Bii, podpowiedzą jak wyczarować świąteczny stół w nieco innym wydaniu!

  • Przystawka: Jajka faszerowane
  • Zupa: Krem z palonego ziemniaka z chrzanem
  • Danie główne: Rolada z perliczki/ gołąbki z kaszy jęczmiennej/ sos bordelaise
  • Deser: Sernik baskijski z kozim serem i mazurek kajmakowo różany

Wiosenne superfood - kuchnia w zgodzie z naturą!

Ewa Michalska

13.05. godz. 12:00 
Farma Bii / Janinów

Wiosna rozpieszcza nas słoncem, zapachami i nowalijkami! To czas, który sprzyja kreatywności w kuchni, odkrywaniu nowych smaków i łączenia nieoczywistych produktów.

Świeże, soczyste, aromatyczne truskawki, ziemniaki, szparagi! Sezon w pełni!

  • Przystawka  - młode ziemniaki w panko/ wędzony twaróg/ musztarda francuska/ zioła 
  • Przystawka- szparagi/chałka/ sos holenderski z czosnkiem niedźwiedzim/ posypka pistacjowa 
  • Danie główne -welligton z łososia/ kremowy szpinak/ suszone pomidory 
  • Deser - napoleonka z mascarpone/ truskawki marynowane w rumie/ werbena cytrynowa 

Wypieki z pieca na słodko i słono 

Artur Kokoszka

20.05. godz. 12:00 
Farma Bii / Janinów

Te wyjątkowe warsztaty, które poprowadzi Artur Kokoszka, szef kuchni Farmy Bii, to doskonała okazja do poznania kilku technik przygotowania pysznych wypieków w piecu. Poznamy sposób na idealne ciasta do pizzy, przepis na puszystą focaccię i słodkie bułeczki.

Zapraszamy wszystkich, którzy chcą się dobrze bawić!

  • przygotowywanie ciasta do pizzy
  • przygotowywanie dodatków do pizzy
  • robienie i pieczenie pizzy
  • przygotowywanie bułek na słodko w piecu do pizzy
  • focaccia z pieca do pizzy na słodko i słono

Zielony maj - święto Mamy! 

Ewa Michalska

27.05. godz. 12:00 
Farma Bii / Janinów

Z okazji Dnia Mamy prowadząca warsztaty Ewa Michalska przygotowała dla was wyjątkowe menu kulinarne, z którego możecie korzystać zawsze, kiedy jest czas do świętowania!

Dużo warzyw, aromatyczne połączenie smaków, świeże szparagi... Uczta dla oka i zmysłów, którą wspólnie będziecie mogli przygotować.

  • Amuse bouche- wiosenny koktajl z krewetek/ awokado w tempurze/ młode listki sałat
  • Przystawka- warzywne kotlety mielone/ ser dojrzewający / sos z młodej cebulki i czosnku
  • Danie główne-ziołowe gnocchi z pieczonych ziemniaków/ kozi ser/ szparagi na palonym maśle
  • Deser- tiramisu ze słonym karmelem/ maliny marynowane w likierze baileys

Kuchnie świata: Tajlandia od podstaw!

Artur Kokoszka

10.06. godz. 12:00 
Farma Bii / Janinów

 Każdy, kto miał okazję choć raz doświadczyć bogactwa smaków, różnorodności przypraw, słodkich i pikantnych nut oraz jedynych w swoim rodzaju receptur – podczas tych warsztatów znajdzie to, czego poszukują smakosze orientu.

Warsztaty przygotowane z myślą o wszystkich, którzy chcą poznać sekrety kuchni tajskiej i bez obaw przygotować swoje ulubione dania!

  • Przystawka: Sałatka nom su hao z kalarepą, limonką i chilli
  • Zupa: Laksa z krewetkami tygrysimi
  • Danie główne: Pad Thai z warzywami lub tofu i krewetkami lub kurczakiem
  • Deser: Mango sticky rice  

Kuchnie świata: Hiszpańskie fusion dla koneserów!

Miłosz Cichoń

24.06. godz. 12:00 
Farma Bii / Janinów

Ostatnie warsztaty przed wakacjami przygotowaliśmy z myślą o koneserach kuchni hiszpańskiej - będziemy smakować dania, których wyrafinowana kompozycja zadowoli najdelikatniejsze podniebienia! 

  • Gazpacho arbuzowe z wędzonym łososiem i bazylią
  • Szparagi zapiekane pod beszamelem z szynką Serrano, jajkiem przepiórczym i serem Manchego
  • Paella Marisco- hiszpański ryż na bulionie rybno- szafranowym z owocami morza
  • Torrijas- bagietka z kremem katalońskim z serem pleśniowym i karmelizowanym rabarbarem 
Korzystanie ze strony internetowej www.farmabii.pl oznacza akceptację warunków zawartych w polityce prywatności. W szczególności dotyczy to akceptacji przetwarzania i przechowywania danych osobowych zebranych za pomocą niniejszej Strony. Polityka prywatności dostępna TUTAJ.