Warsztaty

Cena za udział w warsztatach kulinarnych:

dla gości z zarezerwowanym noclegiem

dla osób bez rezerwacji noclegu 

370 zł

470 zł

Kuchnie świata:   Kolacja z frutti di mare!

Artur Kokoszka

04.02. godz. 12:00 
Farma Bii / Janinów

Dla wszystkich, którzy kochają owoce morza i pragną poznać ich tajemnice. Podawane na surowo, na ciepło, sparzone, gotowane... Te warsztaty to uczta dla zmysłów!

  • Przystawka: troć/ omułki/ piwo/ wasabi/ śliwki/panco
  • Zupa: bisque/ owoce morza/ raki/zioła
  • Danie główne: dorsz/ beurre blanc/ ogórek/chilli/kokos/szczypiorek
  • Deser: mak/ krem waniliowy/ owoce 

Kuchnie świata:   Ale Meksyk!

Artur Kokoszka

18.02. godz. 12:00 
Farma Bii / Janinów

Wyrazisty, pikantny smak... chilli i czekolada... zaskakujące połączenie prostoty i finezji... Kuchnia, która nie może nie smakować! Pierwsze warsztaty z gotowaniem meksykańskich klasyków prowadzone przez naszego szefa kuchni!

  • Przystawka - taco - szarpana wołowina/ sos mole/ tofu/kolendra
  • Przystawka - chevice z troci/ sezam/ majonez kolendrowy/ kawior/ kukurydza
  • Danie główne - wołowina / kukurydza/ salsa pomidorowa z chilli / puree z czerwonej fasoli/kawa
  • Deser - flan pomarańczowy/ kandyzowana pomarańcza

Polski Fusion: klasyczne polskie dania w nowoczesnej formie

Ewa Michalska

25.02. godz. 12:00 
Farma Bii / Janinów

Na warsztat bierzemy klasyki kuchni polskiej, zaprzeczymy teorii, że nasza kuchnia jest ciężka i nudna.

Odczarowujemy wszystkim dobrze znane dania, zaprezentujemy je w nowoczesnym stylu rodem z gwiazdkowych restauracji.

  • Welcome drink – piwo hibiskusowe
  • Amuse bouche – krokiet z kaszanki / ketchup z whisky.
  • Przystawka – tatar z pstrąga / majonez estragonowy / puder z orzecha laskowego / kalarepa.
  • Danie główne – pierogi z pieczonymi ziemniakami i wędzonym twarogiem / pesto z pietruszki / ser bursztyn.
  • Deser – pączki o smaku szarlotki / krem waniliowy.

Warzywa mają moc: Kuchnia roślinna, jak z warzyw wydobyć 100% smaku

Ewa Michalska

04.03. godz. 12:00 
Farma Bii / Janinów

Źródło supermocy, potęgi smaku, dobrego samopoczucia... Warzywa podane w zaskakującej formie, ujawniające swoje najlepsze strony, wpływające na nasz dobrostan... Wiosna tuż za rogiem!

Potrawy, które przekonają do siebie najbardziej zagorzałych mięsożerców. Poznamy procesy, struktury, triki szefów kuchni, aby dania warzywne na stałe zagościły w naszym menu. 

  • Amuse bouche - ciasto filo/ szpinak/ kozi ser/ wegański majonez chilli
  • Przystawka - wontony z "nie mięsem"/ kokosowy “boczek”/ pieczona dynia ostrej glazurze
  • Danie główne - kalafior de volaille/ masło ziołowe/ pesto pistacjowe
  • Deser - wegańskie lody czekoladowe/ karmelizowany banan/ konfitura z borówek  

Świąteczne zero waste! Gotowanie bez wyrzucania!

Ewa Michalska

01.04. godz. 12:00 
Farma Bii / Janinów

Jak wykorzystać produkty i dania, które zostaną po świętach? Czy jest przepis na niemarnowanie jedzenia? W jaki sposób możemy zmniejszyć ilość wyrzucanych produktów spożywczych. 

Podczas tych warsztatów pokażemy Wam sposoby na przedłużenie terminu ważności świątecznych potraw i zapewnimy, że nadal będzie smakowicie i interesująco!

  • Przystawka zimna- rillettes z wędzonych ryb/ brioche/ pikle z ogórka
  • Przystawka ciepła - spring rolls z farszem z jajek/ majonez z pieczonym czosnkiem i chilli 
  • Danie główne - gnocchi nadziewane świąteczną pieczenią/ sos z żurku/ majeranek 
  • Deser - Sernik czekoladowy z resztkami ciast i ciasteczek/ marynowane maliny w whisky i tymianku 

 Wiosenne superfood - kuchnia w zgodzie z naturą!

Ewa Michalska

13.05. godz. 12:00 
Farma Bii / Janinów

Wiosna rozpieszcza nas słoncem, zapachami i nowalijkami! To czas, który sprzyja kreatywności w kuchni, odkrywaniu nowych smaków i łączenia nieoczywistych produktów.

Świeże, soczyste, aromatyczne truskawki, ziemniaki, szparagi! Sezon w pełni!

  • Przystawka  - młode ziemniaki w panko/ wędzony twaróg/ musztarda francuska/ zioła 
  • Przystawka- szparagi/chałka/ sos holenderski z czosnkiem niedźwiedzim/ posypka pistacjowa 
  • Danie główne -welligton z łososia/ kremowy szpinak/ suszone pomidory 
  • Deser - napoleonka z mascarpone/ truskawki marynowane w rumie/ werbena cytrynowa