Warsztaty
Cena za udział w warsztatach kulinarnych / sezon 2024:
dla gości z noclegiem min.2 doby
dla osób bez noclegu lub z rezerwacją na 1 noc
dzieci powyżej 10 r.ż.
150 zł
350 zł
150 zł
NOWY SEZON WARSZTATÓW KULINARNYCH
Sobota
godz. 12:00 - 15.00
Farma Bii / Janinów
Zapraszamy na nowy sezon warsztatów kulinarnych! Będziemy poznawać nowe dania, nowe produkty i sposoby łączenia smaków!
Przygotowaliśmy propozycję dla profesjonalistów i amatorów - przyjedź, spróbuj, przekonaj się, że kultura kulinarna ma różne oblicza;)
Zapisz się na nasz newsletter - poinformujemy Cię o nowych terminach warsztatów.
Smaki późnego lata z aromatem z grzybów
Zapisy: kontakt@farmabii.pl
Jan Kilański
07.09.2024 /godz. 12:00
Farma Bii / Janinów
- ciepła sałatka z kurek i pomidorów z koperkiem i sosem cytrusowym
- krem z borowików z tymiankiem
- smażony filet z pstrąga tęczowego z tagliatelle w sosie porowo-rydzowym
- pieczone jabłko z kremem z rokitnika i prażonymi migdałami
Owoce morza dla smakoszy
Zapisy: kontakt@farmabii.pl
Artur Kokoszka
14.09.2024 godz. 12:00
Farma Bii / Janinów
- mule w białym winie
- bouillabaisse
- ośmiornica w stylu włoskim
- krem kataloński z kawiorem
Francuskie wspomnienie lata
Magda Klimczak - Dare to Cook
21.09.2024. godz. 12:00
Farma Bii / Janinów
- stek z pieczonego selera z sosem cafe de Paris
- sałatka z pieczonych papryk ze straciatellą, pangratatto i dressingiem ziołowym
- pappardelle z pieczonymi kasztanami i prawdziwkami w sosie na bazie białego wina
- grillowane brzoskwinie na kremie różanym z pieczoną białą czekoladą
Szybka włoska kuchnia
Zapisy: kontakt@farmabii.pl
Nicola Palladini
28.09.2024 godz. 12:00
Farma Bii / Janinów
- mini frittatine nella pancetta - przekąski w chrupiącym boczku
- pasta alla cenere - makaron w serowym sosie z Gorgonzoli z popiołem oliwkowym
- torta salata di zucchine e Guanciale, - tarta z cukiniowym farszem
- pere al vino rosso e cioccolato - gruszki gotowane w winie czerwonym z czekoladą
Street food z 4 stron świata
Jan Kiliański
05.10. godz. 12:00
Farma Bii / Janinów
- Kurczak kara-age - Chrupiące kawałki kurczaka robione japońską metodą z sosem wasabi
- Pho - wietnamska zupa z parzoną wołowiną i makaronem ryżowym
- Cubano sandwich - kubańsko amerykańska kanapka z serem i pieczoną wieprzowiną
- Banana foster - deser z karmelizowanych bananów i lodów waniliowych
Romantyczna kolacja po francusku
Piotr Strzelczyk
19.10. godz. 12:00
Farma Bii / Janinów
- Moules mariniere: małże po żeglarsku
- Francuska zupa cebulowa / grzanka/ser roquefort
- Łosoś en croute: Filet z łososia w cieście francuskim,młody szpinak/ warzywa karmelizowane / sos holenderski
- Crepe Suzette w sosie karmelowo pomarańczowym / świeże owoce /lody waniliowe
Wegetariańska jesień w stylu comfort food
Ewa Michalska
26.10. godz. 12:00
Farma Bii / Janinów
- Wegański tatar pomidorowy/ domowy majonez ziołowy/ chips z topinamburu
- Tost z chałki z ricottą i kurkami z estragonem
- Wegański sos bolognese z pieczonym tofu i grzybami leśnymi
- Ekspresowy sernik podwójnie czekoladowy/ borówki marynowane w rumie
Klasyki kuchni indyjskiej
Artur Kokoszka02.11. godz. 12:00
Farma Bii / Janinów
- samosy z ciecierzycą
- klasyczne indyjskie curry
- butter chicken
- kheer - pudding ryżowy
Kuchnia Polska w jesiennym wydaniu
Ewa Michalska
09.11. godz. 12:00
Farma Bii / Janinów
- tatar wołowy/ majonez anchois/ domowe pikle/ chips z ziemniaka
- bruschetta z chałki/ puszysty twarożek/ smażone borowiki z estragonem
- pierogi truflowe z kozim serem i serem bursztyn/ palone masło/ szałwia
- mus słony karmel/ jagody marynowane w nalewce i tymianku
Kuchnia Polska z grzybami
Piotr Strzelczyk
23.11. godz. 12:00
Farma Bii / Janinów
- Pieczarka brunatna zapiekana pod kozim serem
- Krem z grzybów leśnych / prażone migdały /oliwa truflowa
- Pierś z gęsi / kurki zasmażane z boczkiem i groszkiem / ziemniaczki zasmażane /sos wiśniowy
- Owoce leśne w czerwonym winie / zapiekane pod kruszonką / lody waniliowe
Street Food all'Italiana
Zapisy: kontakt@farmabii.pl
Nicola Palladini
30.11. godz. 12:00
Farma Bii / Janinów
- Panelle z Palermo- placuszki z mąki z ciecierzycy podawane w miękkiej bułce
- Parigina - neapolitańska alternatywa dla pizzetty
- Rustici leccesi - krążki pachnącego ciasta francuskiego z nadzieniem z beszamelu, pomidorów i mozzarelli
- Zippulas - słodka przekąska z Sardynii
Świąteczny obiad w nowoczesnym wydaniu
Artur Kokoszka
07.12.2024 / godz. 12:00
Farma Bii / Janinów
- przystawka: ciasto filo/kapusta kiszona/fasola/zioła
- zupa: bulion grzybowy/oregano/duxelle grzybowe
- danie główne: jesiotr w infuzji tymiankowej/piernik/śliwki wędzone/piklowane rodzynki
- deser: tarta śliwkowa/ cynamon
Świąteczna kolacja dla przyjaciół
Magda Klimczak / Dare to Cook
14.12.2024 / godz. 12:00
Farma Bii / Janinów
- gravlax z łososia z domowym aioli z pieczonym czosnkiem na mini blinach gryczanych
- barszcz na zakwasie buraczanym z hibiskusem z domowymi kołdunami grzybowymi
- dorsz z sosem beurre blanc karmelizowanym fenkułem
- mus podwójnie czekoladowy czekoladowy z suską sechlońską
Meksykańska fiesta
Jan Kiliański
21.12.2024 / godz. 12:00
Farma Bii / Janinów
- ceviche z dorsza z pieczonym batatem, kolendrą i cancha
- sopa de tortilla - zupa z mięsem wołowym i kukurydzianą tortillą
- łosoś w liściach bananowca z salsą ananasową i tortillą kukurydzianą
- cisto kukurydziane z dulce de leche