Warsztaty
Cena za udział w warsztatach kulinarnych / sezon 2024:
dla gości z noclegiem min.2 doby
dla osób bez noclegu lub z rezerwacją na 1 noc
dzieci powyżej 10 r.ż.
150 zł
350 zł
150 zł
NOWY SEZON WARSZTATÓW KULINARNYCH
Sobota
godz. 12:00 - 15.00
Farma Bii / Janinów
Zapraszamy na nowy sezon warsztatów kulinarnych! Będziemy poznawać nowe dania, nowe produkty i sposoby łączenia smaków!
Przygotowaliśmy propozycję dla profesjonalistów i amatorów - przyjedź, spróbuj, przekonaj się, że kultura kulinarna ma różne oblicza;)
Zapisz się na nasz newsletter - poinformujemy Cię o nowych terminach warsztatów.
Kuchnia japońska w wiosennym wydaniu
Paweł Trzaskowski
27.04.2024 godz. 12:00
Farma Bii / Janinów
- Onigiri z jajkiem przepiórczym.
- Sashimi z tuńczyka w zuke.
- Misoyaki z łososia.
- Yasai sarada z warzyw i wodorostów.
- Tofu brulee z owocami.
Szybkie przekąski z pieca na piknik i grill party
Artur Kokoszka
02.05.2024 / WYJĄTKOWO godz. 15:00
Farma Bii / Janinów
- pizza - idealne ciasto i dodatki
- focaccia z pieca do pizzy na słodko i słono
- nowalijki grillowane/ salsa z moreli/mix ziół
- kurczak zagrodowy z grilla/ sos teryiaki/ algi morskie/ nerkowce/ grillowane zielone warzywa
Kuchnia śródziemnomorska
Nicola Palladini
04.05.2024 godz. 12:00
Farma Bii / Janinów
- tapenade (krem oliwkowy-kaparowy) – Francja
- pieczona dorada w solnej skorupie – Chorwacja/Włochy
- makaron grecki kritharaki z ośmiornicą – Grecja
- cygara z pasty filo i pistacja – Czarnogóra
- patatas bravas – Hiszpania
Wiosenne odświeżenie - znane klasyki w nowoczesnej formie
Zapisy: lidia@farmabii.pl
Ewa Michalska
11.05.2024 godz. 12:00
Farma Bii / Janinów
- Hummus i falafel - pomidorowy hummus z soczewicy, zielony falafel z groszku i szparagów
- Sałatka Cezar - z grillowanym łososiem i pełnym umami sosem serowym
- Gnocchi - ekspresowe gnocchi z sosem z suszonych pomidorów, dojrzewającą szynką i serem bursztyn
- Sernik na zimno - ekstremalnie czekoladowy i jedwabisty, maliny marynowane w rumie i tymianku
Francuska kolacja na Dzień Matki
Zapisy: lidia@farmabii.pl
Jan Kilański
18.05.2024 godz. 12:00
Farma Bii / Janinów
- quiche z warzywami
- zupa krem pietruszkowo-gruszkowa z lekko pikantną nutką
- filet z ryby w sous vide, pory w śmietanie, sos szczawiowy
- delikatny creme brûlée z tonką, świeże owoce
Aperitivo Italiano
Zapisy: lidia@farmabii.pl
Nicola Palladini
08.06.2024 godz. 12:00
Farma Bii / Janinów
- tramezzini, kto ich nie zna niech żałuje! Najsłynniejsza forma podawania kanapek w Italii
- mozzarelle fritte, najbardziej znany włoski ser w wersji idealnej do aperitifu
- polpette di melanzane con cuore di Scamorza, pulpeciki smażone z bakłażana z serowym nadzieniem
- pizzette rosse, klasyka we Włoszech o każdej porze dnia, malutkie pizze które skradną serce każdego
Wiosenny comfort food
Zapisy: lidia@farmabii.pl
Ewa Michalska
15.06.2024 godz. 12:00
Farma Bii / Janinów
- Amuse bouche - coś do schrupania - czyli smażone oliwki nadziewane ndują/ aioli z pieczonym czosnkiem/ wiosenne nowalijki
- Przystawka - szparagi z jajkiem-czyli chałka serowa/ palone szparagi/ wędzony łosoś z sosem holenderskim
- Danie główne - kluseczki z serem- czyli domowy makaron cytrynowy z sosem z sera dojrzewającego.
- Deser - truskawki ze śmietaną- czyli napoleonka waniliowo-pomarańczowa z truskawkami
Francuski lunch z truskawkowym twistem
Artur Kokoszka
22.06.2024 godz. 12:00
Farma Bii / Janinów
- sałatka z melona, truskawek, dojrzewającej szynki
- gazpacho z pomidorów i truskawek z prosecco
- camembert w chrupiącym filo, pikantny sos truskawkowy
- truskawkowe meli-melo
Szybkie, włoskie przepisy
Zapisy: lidia@farmabii.pl
Nicola Palladini
26.05.2024 godz. 12:00
Farma Bii / Janinów
- mini frittatine nella pancetta, czyli bazyliowo- jajeczne przekąski w chrupiącym włoskim boczku.
- pasta alla cenere, czyli makaron w serowym sosie z gorgonzoli z popiołem oliwkowym.
- torta salata di zucchine e guanciale, czyli chrupiąca tarta z cukiniowym farszem.
- pere al vino rosso e cioccolato, czyli gruszki gotowane w winie czerwonym z czekoladą.