Warsztaty

Cena za udział w warsztatach kulinarnych:

dla gości z zarezerwowanym noclegiem

dla osób bez rezerwacji noclegu 

370 zł

470 zł

Sezon na: Święta z różnych stron Świata

Artur Kokoszka

19.11. godz.12:00 
Farma Bii / Janinów
  • Przystawka: Kapusta / fasola/ śliwki / sezam / kminek / ciasto filo
  • Zupa: włoska zupa rybna
  • Danie główne: Gęś / kasztany/ jabłko/ zioła
  • Deser: Mak / czekolada / wanilia / likier pomarańczowy / bakalie

Sezon na: Święta ze smakiem!

Ewa Michalska

26.11. godz. 12:00 
Farma Bii / Janinów

1. Welcome drink - grzany imbirowy Aperol
2. Amuse Bouche - śledź z małżami / tempura / majonez chilli
3. Przystawka - carpaccio z pieczonej wieprzowiny / korzenne przyprawy/ sos z wędzonych ryb.
4. Danie główne - wellington z pieczonego buraka / sos grzane wino / palona brukselka
5. Deser - piernikowa rolada / słony karmel / wiśnie/ czekolada 

Sezon na: Party finger food. Mini forma, maksimum smaku

Ewa Michalska

3.12. godz. 12:00 
Farma Bii / Janinów

1. Przekąski orientalne

• Dim - sum z tofu / kolendra / bonito 
• Tatar z łososia / kalarepa / dressing orientalny 

2. Przekąski śródziemnomorskie 

• Jagnięce spring rolls / ziołowe tzatziki / orzechy

• Arrancinii serowe / aioli czosnkowe / szynka prosciutto   

3. Przekąski fusion 

• Ceviche z krewetek / salsa mango / mus z awokado 
• Mini tarta / marmolada z cebuli / gorgonzola 

Fine dining! Czyli jak stworzyć menu na miarę gwiazdkowych restauracji w swoim domu

Ewa Michalska

14.01. godz. 12:00 
Farma Bii / Janinów

Uczestnicy poznają triki szefów kuchni, zdobędą wiedzę na temat prezentacji talerza.

Jak kilkoma prostymi zabiegami sprawić, aby danie pięknie się prezentowało i smakowało.

Używamy prostych składników, ale zaprezentujemy je w nietuzinkowej formie.

  • Welcome drink – Bellini z brzoskwinią i mniszkiem lekarskim
  • Amuse bouche – Smażone małże w tempurze / czarny sos tatarski
  • Przystawka – Wędzony tatar z łososia / awokado / majonez szczypiorkowy / chips z ryżu
  • Danie główne – Gnocchi nadziewane kozim serem i truflą / emulsja maślana / chrupiący boczniak
  • Deser – Fondant czekoladowy / puder malinowy/ chałwa 

Polski Fusion: czyli klasyczne polskie dania w nowoczesnej formie

Ewa Michalska

25.02. godz. 12:00 
Farma Bii / Janinów

Na warsztat bierzemy klasyki kuchni polskiej, zaprzeczymy teorii, że nasza kuchnia jest ciężka i nudna.

Odczarowujemy wszystkim dobrze znane dania, zaprezentujemy je w nowoczesnym stylu rodem z gwiazdkowych restauracji.

  • Welcome drink – piwo hibiskusowe
  • Amuse bouche – Krokiet z kaszanki / ketchup z whisky.
  • Przystawka – Tatar z pstrąga / majonez estragonowy / puder z orzecha laskowego / kalarepa.
  • Danie główne – Pierogi z pieczonymi ziemniakami i wędzonym twarogiem / pesto z pietruszki / ser bursztyn.
  • Deser – Pączki o smaku szarlotki / krem waniliowy.