Warsztaty

Image

Lekkie letnie śniadania

25 czerwca 2022 | Maria Przybyszewska

Niezawodny sposób na udany dzień? Zacząć go od pysznego śniadania! A nie ma na to lepszego okresu niż sam środek czerwca, kiedy to stragany uginają się pod kilogramami świeżych, kolorowych i pachnących owoców i warzyw. Jak z tych darów natury wyczarować pyszną strawę, której wizja konsumpcji obudzi nas skuteczniej niż budzik, pokaże wam Maria Przybyszewska - szefowa kuchni i mistrzyni roślinnego comfort foodu. Pod jej okiem uczestnicy warsztatów przygotują, m.in.: cilbir, czyli jaja po turecku z paprykowym masłem i orzechami laskowymi, kremową polentę na słodko i wytrawnie oraz talerz z pastą z białej fasoli, sałatą z zielonych warzyw i chrupiącymi ziarnami. 


Image

Wypieki z sezonowym twistem

2 lipca 2022 | Justyna Dragan

Lipiec to jeden z najpyszniejszych miesięcy w roku. Prawdziwe bogactwo warzyw i owoców! Chyba nikogo nie trzeba przekonywać do tego, że warto te dobra natury przenosić z ogrodu lub straganu na stół?

Na czas lata postawmy na kolor, smak i lekkość! Podczas pierwszych lipcowych warsztatów na Farmie Bii zainspiruje was do tego Justyna Dragan, blogerka kulinarna specjalizująca się w różnego rodzaju wypiekach. Pod jej okiem uczestnicy przygotują m.in. kolorowe bułeczki bao pełne warzyw z guacamole i grillowanym halloumi oraz galette z rabarbarem podane z lodami waniliowymi. Prowadząca zdradzi wam też patent jak z czerstwego pieczywa wyczarować pyszną chałkę. Jesteście ciekawi? Zapraszamy!


Image

„Kaiseki” – japoński wzór smaku

9 lipca 2022 | Paweł Trzaskowski

Sushi czy ramen już dobrze znamy. A teraz świat podbija kolejny symbol kuchni japońskiej – kaiseki. To nie potrawa, ale cały kulinarny rytuał! Chcecie się dowiedzieć więcej? Zapraszamy na warsztaty z Pawłem Trzaskowskim, sushi chefem i wielkim miłośnikiem kuchni japońskiej. Pod okiem mistrza zgodnie ze sztuką przygotujecie m.in. sashimi maguro, nigiri moriawase czy maki zushi. Poznacie też sekrety kuchni Kraju Kwitnącej Wiśni – jednej z najzdrowszych kuchni świata! Przygotujcie się na kompozycję niezwykłych smaków i solidną porcję wiedzy.