Dzika kuchnia, oparta na darach lasu

„Las kusi wszystkim – kontaktem z naturą, zapachem, dźwiękiem i smakiem”

27 Listopada 2021 na FarmieBii

Kup

Szczegóły kursu

Na jesienną wyprawę do lasu zabierze was Jakub Wolski, szef kuchni, barman, menedżer restauracji i właściciel Soul Food Bistro, który przez kilka lat zdobywał doświadczenie wypływając w kilkumiesięczne rejsy statkiem pasażerskim, m.in. do Japonii, Meksyku czy na Alaskę. Podróże i miłość do jedzenia wyznaczyły jego zawodową ścieżkę, którą przypieczętował udziałem w telewizyjnym show Hell’s Kitchen i spełnieniem marzenia o wyruszeniu na kulinarną przejażdżkę Rock Food Truckiem. Na warsztatach doświadczycie nie tylko wspaniałego show i wyśmienitych potraw, ale też dostaniecie dawkę dobrego humoru i niespożytej energii. A wszystko to później z łatwością przeniesiecie z lasu prosto do waszej kuchni:

Przystawki:

Tatar z jelenia z nalewką głogowo-jeżynową i rydzami

Sałata z suszonym combrem sarnim i karmelizowanymi miodem śliwkami

Dania główne:

Kociołek myśliwski z dzikiem, sarną, jeleniem, warzywami i czerwonym winem

Smażona, flambirowana nalewką wiśniową polędwica z dzika w ziołowym crunchu z dyniowym purée

Deser:

Brownie z grzybami i jeżynami

 

Dzika kuchnia, oparta na darach lasu

Prowadzący: Jakub Wolski

27 listopada 2021, Farma Bii

Janinów 6B, 95-060 Buczek

 

Zapisy na warsztaty:

lidia@farmabii.pl

603 605 605

 
Korzystanie ze strony internetowej www.farmabii.pl oznacza akceptację warunków zawartych w polityce prywatności. W szczególności dotyczy to akceptacji przetwarzania i przechowywania danych osobowych zebranych za pomocą niniejszej Strony. Polityka prywatności dostępna TUTAJ.