Dzika kuchnia, oparta na darach lasu
„Las kusi wszystkim – kontaktem z naturą, zapachem, dźwiękiem i smakiem”
27 Listopada 2021 na FarmieBii
Kup

Pytania?
Szczegóły kursu
Na jesienną wyprawę do lasu zabierze was Jakub Wolski, szef kuchni, barman, menedżer restauracji i właściciel Soul Food Bistro, który przez kilka lat zdobywał doświadczenie wypływając w kilkumiesięczne rejsy statkiem pasażerskim, m.in. do Japonii, Meksyku czy na Alaskę. Podróże i miłość do jedzenia wyznaczyły jego zawodową ścieżkę, którą przypieczętował udziałem w telewizyjnym show Hell’s Kitchen i spełnieniem marzenia o wyruszeniu na kulinarną przejażdżkę Rock Food Truckiem. Na warsztatach doświadczycie nie tylko wspaniałego show i wyśmienitych potraw, ale też dostaniecie dawkę dobrego humoru i niespożytej energii. A wszystko to później z łatwością przeniesiecie z lasu prosto do waszej kuchni:
Przystawki:
Tatar z jelenia z nalewką głogowo-jeżynową i rydzami
Sałata z suszonym combrem sarnim i karmelizowanymi miodem śliwkami
Dania główne:
Kociołek myśliwski z dzikiem, sarną, jeleniem, warzywami i czerwonym winem
Smażona, flambirowana nalewką wiśniową polędwica z dzika w ziołowym crunchu z dyniowym purée
Deser:
Brownie z grzybami i jeżynami
Dzika kuchnia, oparta na darach lasu
Prowadzący: Jakub Wolski
27 listopada 2021, Farma Bii
Janinów 6B, 95-060 Buczek
Zapisy na warsztaty:
lidia@farmabii.pl
603 605 605