„Kaiseki” – japoński wzór smaku
9 lipca 2022 na FarmieBii
„W tradycyjnej japońskiej kuchni nie ma miejsca na przypadek, a jej filarami są prostota i bogactwo smaku. Pokażę wam jak je wydobyć.”
– Paweł Trzaskowski, szef kuchni i trener kulinarny
Pytania?
Szczegóły kursu
W kulinarną podróż po Kraju Kwitnącej Wiśni zabierze was wielki pasjonat Japonii - szef kuchni Paweł Trzaskowski. Od kilkunastu lat związany z najlepszymi restauracjami sushi w Polsce. Finalista najbardziej prestiżowych konkursów sushi na świecie – World Sushi Cup i Global Sushi Challenge. W Tokio przystąpił do mistrzowskiego egzaminu i zdobył Certyfikat Kuro-obi, zwany „czarnym pasem” w sushi. Łączy tradycyjną szkołę Edomae ze współczesnymi trendami kulinarnymi. Lubicie kuchnię japońską i jesteście ciekawi kultury kulinarnej tego kraju? Nie mogliście lepiej trafić!
Danie 1
• Maguro sashimi/ tuńczyk
Danie 2
• Moriawase nigiri/ łosoś, krewetka, węgorz
Danie 3
• Maki zushi/ łosoś, warzywa, awokado
Danie 4
• Mamenori/ truskawki, czekokada, lody
„Kaiseki” – japoński wzór smaku
Prowadząca: Paweł Trzaskowski
9 lipca 2022, Farma Bii
Janinów 6B, 95-060 Buczek
Koszt udziału w warsztatach wynosi:
• 370 zł / osoba nocująca na Farmie Bii
• 470 zł / osoba, która nie nocuje na Farmie Bii
Zapisy na warsztaty:
lidia@farmabii.pl
603 605 605