„Kaiseki” – japoński wzór smaku

9 lipca 2022 na FarmieBii

„W tradycyjnej japońskiej kuchni nie ma miejsca na przypadek, a jej filarami są prostota i bogactwo smaku. Pokażę wam jak je wydobyć.”

– Paweł Trzaskowski, szef kuchni i trener kulinarny

Szczegóły kursu

W kulinarną podróż po Kraju Kwitnącej Wiśni zabierze was wielki pasjonat Japonii - szef kuchni Paweł Trzaskowski. Od kilkunastu lat związany z najlepszymi restauracjami sushi w Polsce. Finalista najbardziej prestiżowych konkursów sushi na świecie – World Sushi Cup i Global Sushi Challenge. W Tokio przystąpił do mistrzowskiego egzaminu i zdobył Certyfikat Kuro-obi, zwany „czarnym pasem” w sushi. Łączy tradycyjną szkołę Edomae ze współczesnymi trendami kulinarnymi. Lubicie kuchnię japońską i jesteście ciekawi kultury kulinarnej tego kraju? Nie mogliście lepiej trafić!

Danie 1

• Maguro sashimi/ tuńczyk

Danie 2

• Moriawase nigiri/ łosoś, krewetka, węgorz

Danie 3

• Maki zushi/ łosoś, warzywa, awokado

Danie 4

• Mamenori/ truskawki, czekokada, lody

 

„Kaiseki” – japoński wzór smaku 

Prowadząca: Paweł Trzaskowski

9 lipca 2022, Farma Bii

Janinów 6B, 95-060 Buczek

 

Koszt udziału w warsztatach wynosi:

• 370 zł / osoba nocująca na Farmie Bii

• 470 zł / osoba, która nie nocuje na Farmie Bii 

 

Zapisy na warsztaty:

lidia@farmabii.pl

603 605 605

Korzystanie ze strony internetowej www.farmabii.pl oznacza akceptację warunków zawartych w polityce prywatności. W szczególności dotyczy to akceptacji przetwarzania i przechowywania danych osobowych zebranych za pomocą niniejszej Strony. Polityka prywatności dostępna TUTAJ.