La dolce vita z kuchnią włoską
22 stycznia 2022 na FarmieBii
„Kuchnia włoska jest prosta i nieoczywista jednocześnie. Najważniejsze są doskonałej jakości składniki, które należy traktować z szacunkiem”
– Cristina Catese, szefowa kuchni
Pytania?
Szczegóły kursu
W smakowitą podróż po ulubionej kuchni Polaków zaprasza was Cristina Catese, szefowa kuchni, entuzjastka życia i podróżniczka. Z pochodzenia rzymianka, od prawie dwudziestu lat – Polka, która często gotuje w Ambasadzie Włoch w Warszawie, a tę pyszną kuchnię przybliża także szerszej publiczności w Dzień Dobry TVN. W kuchni czuje się artystką, bo za sztukę uważa długie i udane spotkania z ludźmi przy stole. Taki właśnie będzie dzień z pyszną cucina italiana, która nie tylko wprawi wasze żołądki w przyjemne drgania, ale też zarazi dolce vita przy pomocy oryginalnych włoskich receptur, które z łatwością przeniesiecie do własnego domu:
Aperitif:
Rossini, czyli koktajl z purée truskawkowym, prosecco, kropelkami cytryny i lodem
Przystawka:
Bruschetta z pesto z jarmużu, białej fasolki i czerwonej cebuli
Zupa:
Krem z topinamburu z małżami, chili i pietruszką
Danie główne:
Raviolone z płynnym żółtkiem, palonym masłem, świeżą szałwią i pieprzem
Deser:
Torta caprese, czyli tradycyjne ciasto czekoladowe z wyspy Capri
La dolce vita z kuchnią włoską
Prowadząca: Cristina Catese
22 stycznia 2022, Farma Bii
Janinów 6B, 95-060 Buczek
Zapisy na warsztaty:
lidia@farmabii.pl
603 605 605