La dolce vita z kuchnią włoską

22 stycznia 2022 na FarmieBii

„Kuchnia włoska jest prosta i nieoczywista jednocześnie. Najważniejsze są doskonałej jakości składniki, które należy traktować z szacunkiem”

– Cristina Catese, szefowa kuchni

Szczegóły kursu

W smakowitą podróż po ulubionej kuchni Polaków zaprasza was Cristina Catese, szefowa kuchni, entuzjastka życia i podróżniczka. Z pochodzenia rzymianka, od prawie dwudziestu lat – Polka, która często gotuje w Ambasadzie Włoch w Warszawie, a tę pyszną kuchnię przybliża także szerszej publiczności w Dzień Dobry TVN. W kuchni czuje się artystką, bo za sztukę uważa długie i udane spotkania z ludźmi przy stole. Taki właśnie będzie dzień z pyszną cucina italiana, która nie tylko wprawi wasze żołądki w przyjemne drgania, ale też zarazi dolce vita przy pomocy oryginalnych włoskich receptur, które z łatwością przeniesiecie do własnego domu:

Aperitif:

Rossini, czyli koktajl z purée truskawkowym, prosecco, kropelkami cytryny i lodem

Przystawka:

Bruschetta z pesto z jarmużu, białej fasolki i czerwonej cebuli

Zupa:

Krem z topinamburu z małżami, chili i pietruszką

Danie główne:

Raviolone z płynnym żółtkiem, palonym masłem, świeżą szałwią i pieprzem

Deser:

Torta caprese, czyli tradycyjne ciasto czekoladowe z wyspy Capri

 

La dolce vita z kuchnią włoską

Prowadząca: Cristina Catese

22 stycznia 2022, Farma Bii

Janinów 6B, 95-060 Buczek

 

Zapisy na warsztaty:

lidia@farmabii.pl

603 605 605

Korzystanie ze strony internetowej www.farmabii.pl oznacza akceptację warunków zawartych w polityce prywatności. W szczególności dotyczy to akceptacji przetwarzania i przechowywania danych osobowych zebranych za pomocą niniejszej Strony. Polityka prywatności dostępna TUTAJ.