Lekkie letnie śniadania

„Tymi letnimi, kolorowymi śniadaniami zamierzam rozkochać was w kuchni roślinnej.”

25 czerwca 2022 na FarmieBii

Szczegóły kursu

Swoje przepisy na udany początek dnia zdradzi wam Maria Przybyszewska – kucharka promująca zdrowe i świadome jedzenie. Obecnie pracuje nad własnym projektem, a wcześniej m.in. rezydowała w „Opasłym Tomie” i terminowała w słynnej kopenhaskiej Nomie. Uważa, że kuchnia roślinna nie ma żadnych ograniczeń i jest przyszłością, od której nie ma odwrotu. Na spacerach otaczającą zieleń traktuje jako produkt spożywczy. Używa dzikich roślin, gotuje zgodnie z rytmem pór roku, do lokalnego lubi dodawać szczyptę egzotyki. A ponadto uwielbia ludzi, i tak samo gotować z nimi lub dla nich!

Danie 1:

cilbir, czyli jaja po turecku z paprykowym masłem i orzechami laskowymi

Danie 2:

Kremowa polenta na dwa sposoby: wytrawna z palonym masłem, pieczonymi pomidorami, konfitowanym czosnkiem i jajem w koszulce oraz słodka – z kompotem z sezonowych owoców i roślinną śmietanką

Danie 3:

Talerz z pastą z białej fasoli, sałatą z zielonych warzyw i chrupiącymi ziarnami

Danie 4:

Ryż gotowany w zielonej herbacie, z bobem, batatem, zielonymi listkami i marynowanym ogórkiem, posypany prażonymi ziarnami

 

Lekkie letnie śniadania

Prowadzący: Maria Przybyszewska

25 czerwca 2022, Farma Bii

Janinów 6B, 95-060 Buczek

Koszt udziału w warsztatach wynosi:

370 zł / osoba nocująca na Farmie Bii

470 zł / osoba, która nie nocuje na Farmie Bii 

 

Zapisy na warsztaty:

lidia@farmabii.pl

603 605 605