Lekkie letnie śniadania
„Tymi letnimi, kolorowymi śniadaniami zamierzam rozkochać was w kuchni roślinnej.”
25 czerwca 2022 na FarmieBii
Pytania?
Szczegóły kursu
Swoje przepisy na udany początek dnia zdradzi wam Maria Przybyszewska – kucharka promująca zdrowe i świadome jedzenie. Obecnie pracuje nad własnym projektem, a wcześniej m.in. rezydowała w „Opasłym Tomie” i terminowała w słynnej kopenhaskiej Nomie. Uważa, że kuchnia roślinna nie ma żadnych ograniczeń i jest przyszłością, od której nie ma odwrotu. Na spacerach otaczającą zieleń traktuje jako produkt spożywczy. Używa dzikich roślin, gotuje zgodnie z rytmem pór roku, do lokalnego lubi dodawać szczyptę egzotyki. A ponadto uwielbia ludzi, i tak samo gotować z nimi lub dla nich!
Danie 1:
cilbir, czyli jaja po turecku z paprykowym masłem i orzechami laskowymi
Danie 2:
Kremowa polenta na dwa sposoby: wytrawna z palonym masłem, pieczonymi pomidorami, konfitowanym czosnkiem i jajem w koszulce oraz słodka – z kompotem z sezonowych owoców i roślinną śmietanką
Danie 3:
Talerz z pastą z białej fasoli, sałatą z zielonych warzyw i chrupiącymi ziarnami
Danie 4:
Ryż gotowany w zielonej herbacie, z bobem, batatem, zielonymi listkami i marynowanym ogórkiem, posypany prażonymi ziarnami
Lekkie letnie śniadania
Prowadzący: Maria Przybyszewska
25 czerwca 2022, Farma Bii
Janinów 6B, 95-060 Buczek
Koszt udziału w warsztatach wynosi:
• 370 zł / osoba nocująca na Farmie Bii
• 470 zł / osoba, która nie nocuje na Farmie Bii
Zapisy na warsztaty:
lidia@farmabii.pl
603 605 605