Kuchnia fusion w polskim wydaniu

6 listopada 2021 na FarmieBii

"Nie ma w kuchni bardziej smakowitego eksperymentu niż ten, w którym na nowo reinterpretujemy coś, co dobrze nam znane"

Ewa Michalska | szefowa kuchni

Szczegóły kursu

W pełną zaskoczeń podróż po dobrze znanej, ale i nowej kuchni polskiej zabierze was Ewa Michalska, która zdobywała doświadczenie w restauracjach typu fine-dine i tych odznaczonych gwiazdkami Michelin, takich jak Noma czy Atelier Amaro. W jej kuchni najważniejsza jest natura, prostota i regionalne, czasem zapomniane składniki. Dla was stworzyła menu, które odtworzone w domu, zaskoczy waszych gości świeżym spojrzeniem na tradycję:

MENU:

• Welcome drink - świerkowe mohito

• Przystawka zimna -tatar wołowy/ majonez estragonowy/ puder z orzecha laskowego /zioła

• Przystawka ciepła - placki ziemniaczane/ rillettes z pstrąga/ rukiew wodna/ kwiaty kopru

• Zupa- Żurek z wędzonymi rybami/ jajko poche/ karmelizowane borowiki

• Danie główne - Pierogi z pieczonymi ziemniakami i twarogiem/ płynne żółtko/ sos z suszonych pomidorów/ morskie szparagi

• Deser - Tarta śliwkowa z amaretto/ mus sernikowy/ puder malinowy

 

Kuchnia fusion w polskim wydaniu

Prowadząca: Ewa Michalska

6 listopada 2021, Farma Bii

Janinów 6B, 95-060 Buczek

Zapisy na warsztaty:

lidia@farmabii.pl

603 605 605