Kuchnia fusion w polskim wydaniu
6 listopada 2021 na FarmieBii
"Nie ma w kuchni bardziej smakowitego eksperymentu niż ten, w którym na nowo reinterpretujemy coś, co dobrze nam znane"
Ewa Michalska | szefowa kuchni

Pytania?
Szczegóły kursu
W pełną zaskoczeń podróż po dobrze znanej, ale i nowej kuchni polskiej zabierze was Ewa Michalska, która zdobywała doświadczenie w restauracjach typu fine-dine i tych odznaczonych gwiazdkami Michelin, takich jak Noma czy Atelier Amaro. W jej kuchni najważniejsza jest natura, prostota i regionalne, czasem zapomniane składniki. Dla was stworzyła menu, które odtworzone w domu, zaskoczy waszych gości świeżym spojrzeniem na tradycję:
MENU:
• Welcome drink - świerkowe mohito
• Przystawka zimna -tatar wołowy/ majonez estragonowy/ puder z orzecha laskowego /zioła
• Przystawka ciepła - placki ziemniaczane/ rillettes z pstrąga/ rukiew wodna/ kwiaty kopru
• Zupa- Żurek z wędzonymi rybami/ jajko poche/ karmelizowane borowiki
• Danie główne - Pierogi z pieczonymi ziemniakami i twarogiem/ płynne żółtko/ sos z suszonych pomidorów/ morskie szparagi
• Deser - Tarta śliwkowa z amaretto/ mus sernikowy/ puder malinowy
Kuchnia fusion w polskim wydaniu
Prowadząca: Ewa Michalska
6 listopada 2021, Farma Bii
Janinów 6B, 95-060 Buczek
Zapisy na warsztaty:
lidia@farmabii.pl
603 605 605