Roślinne lunche na lato

18 czerwca 2022 na FarmieBii

„Pokażę, że roślinna dieta nie oznacza obniżenia oczekiwań i zainspiruję was do kreatywnych eksperymentów w poszukiwaniu idealnego smaku”

– Dominika Targosz, konsultantka kulinarna w zakresie kuchni roślinnej

Szczegóły kursu

 

W smakowitą podróż po letnich, roślinnych smakach zabierze was Dominika Targosz – ambasadorka projektu Chefs for Change, konsultantka kulinarna w zakresie kuchni roślinnej, autorka publikacji Elementarz Kuchni Roślinnej oraz Roślinnego Przewodnika Cukierniczego wydanych przez RoślinnieJemy. Po kilku latach pracy w restauracyjnym świecie zajęła się działalnością, w której może dzielić się zebraną wiedzą i doświadczeniem. Współpracuje z restauratorami, prowadząc warsztaty z zakresu planowania menu oraz wprowadzania do niego roślinnych dań i wypieków. Z zainteresowaniem śledzi rozwój rynku alternatyw mięsa i współpracuje z producentami żywności, wnosząc do procesu perspektywę szefowej kuchni. Z przyjemnością wraca do serwowania potraw na gościnnych pop-upach i wyjazdach warsztatowych. Nie może się już doczekać spotkania z Wami na Farmie!

Przystawka:

grzanka ze szparagami, jogurtem i kurkumową oliwą

Zupa:

imbirowe miso z zieloną fasolką i groszkiem, zioła

Danie główne:

młode ziemniaki z tofu w Harrisie, piklowana rzodkiewka

Deser:

drożdżowe racuchy z rabarbarem, rumiankowy miód

 

Roślinne lunche na lato

Prowadzący: Dominika Targosz

18 czerwca 2022, Farma Bii

Janinów 6B, 95-060 Buczek

 

 Koszt udziału w warsztatach wynosi:

370 zł / osoba nocująca na Farmie Bii

470 zł / osoba, która nie nocuje na Farmie Bii 

 

Zapisy na warsztaty:

lidia@farmabii.pl

603 605 605