Roślinne lunche na lato
18 czerwca 2022 na FarmieBii
„Pokażę, że roślinna dieta nie oznacza obniżenia oczekiwań i zainspiruję was do kreatywnych eksperymentów w poszukiwaniu idealnego smaku”
– Dominika Targosz, konsultantka kulinarna w zakresie kuchni roślinnej

Pytania?
Szczegóły kursu
W smakowitą podróż po letnich, roślinnych smakach zabierze was Dominika Targosz – ambasadorka projektu Chefs for Change, konsultantka kulinarna w zakresie kuchni roślinnej, autorka publikacji Elementarz Kuchni Roślinnej oraz Roślinnego Przewodnika Cukierniczego wydanych przez RoślinnieJemy. Po kilku latach pracy w restauracyjnym świecie zajęła się działalnością, w której może dzielić się zebraną wiedzą i doświadczeniem. Współpracuje z restauratorami, prowadząc warsztaty z zakresu planowania menu oraz wprowadzania do niego roślinnych dań i wypieków. Z zainteresowaniem śledzi rozwój rynku alternatyw mięsa i współpracuje z producentami żywności, wnosząc do procesu perspektywę szefowej kuchni. Z przyjemnością wraca do serwowania potraw na gościnnych pop-upach i wyjazdach warsztatowych. Nie może się już doczekać spotkania z Wami na Farmie!
Przystawka:
grzanka ze szparagami, jogurtem i kurkumową oliwą
Zupa:
imbirowe miso z zieloną fasolką i groszkiem, zioła
Danie główne:
młode ziemniaki z tofu w Harrisie, piklowana rzodkiewka
Deser:
drożdżowe racuchy z rabarbarem, rumiankowy miód
Roślinne lunche na lato
Prowadzący: Dominika Targosz
18 czerwca 2022, Farma Bii
Janinów 6B, 95-060 Buczek
Koszt udziału w warsztatach wynosi:
• 370 zł / osoba nocująca na Farmie Bii
• 470 zł / osoba, która nie nocuje na Farmie Bii
Zapisy na warsztaty:
lidia@farmabii.pl
603 605 605