Zmysłowy comfort food

5 lutego 2022 na FarmieBii

„Jedzenie może być doskonałym przewodnikiem dobrych emocji i najlepszych wspomnień”

– Tomasz Królikowski, szef kuchni

Szczegóły kursu

W pełną uniesień podróż po nieoczywistych smakach zabierze was Tomasz Królikowski – szef kuchni z dwudziestoletnim doświadczeniem. Swoją przygodę z gotowaniem od razu zaczął w jednej z najlepszych włoskich restauracji w Polsce – wielkopolskiej Villa Toscania, wykorzystując wiedzę i umiejętności, które zdobył, szkoląc się wcześniej pod okiem włoskich szefów kuchni w Mediolanie. Później pełnił rolę szefa kuchni w Londynie, między innymi w Bibliotece Brytyjskiej czy Mansion House, gotując dla samego burmistrza. Po powrocie skupił się na łączeniu tradycji z nowoczesnością oraz na prowadzeniu warsztatów, ucząc od podstaw teorii i praktyki ludzi w każdym wieku. Dla was stworzył oryginalne, zmysłowe menu, które w każdy chłodny wieczór przyniesie ciepło i ukojenie:

Przystawka:

Delikatnie pieczony łosoś w przyprawach, podany z musem z łososia i koziego sera

Zupa:

Pełen umami bulion à la ramen – także w opcji wege

Danie główne:

Chateaubriand, czyli pieczona w całości porcja polędwicy, glazurowana sosem ostrygowym, podana z purée z selera i zielonymi warzywami

Deser:

Crepês Suzette, czyli cienkie naleśniki duszone w soku pomarańczowym i likierze z pieczoną białą czekoladą i mrożonym jogurtem z cytryną

 

Zmysłowy comfort food

Prowadzący: Tomasz Królikowski

5 lutego 2022, Farma Bii

Janinów 6B, 95-060 Buczek

 

Zapisy na warsztaty:

lidia@farmabii.pl

603 605 605

Korzystanie ze strony internetowej www.farmabii.pl oznacza akceptację warunków zawartych w polityce prywatności. W szczególności dotyczy to akceptacji przetwarzania i przechowywania danych osobowych zebranych za pomocą niniejszej Strony. Polityka prywatności dostępna TUTAJ.